Stem

‘Goedemorgen, Azivo, met mevrouw X, wat kan ik voor u doen?’  ‘Goedemorgen, met Volkering spreekt U, ik heb een vraagje over een zoekgeraakte declaratie’. ‘Mag ik uw relatie nummer “meneer”‘. Ik geef mijn nummertje door waarna er ook naar mijn geboortedatum word gevraagd. Ik vertel braaf dat ik in 1962 te vondeling ben gelegd en dat dit eind oktober was. …..stilte…… Bent u daar nog? Vraag ik beleefd. ‘Uh jawel, maar dit zijn de gegevens van een vrouw’. Ik vertel haar beleefd dat ik dat ben, mevrouw Volkering. ‘Oh, okee, wat kan ik voor u doen, “meneer” uh oh sorry mevrouw. Ik vertel haar over het probleem met de declaratie. “Meneer”, ik zie hier dat … Oh sorry! Mene..mevrouw ik kan het niet vinden. ‘Kunt u het nog een keer mailen, “meneer”?  Wij hebben er allebei maar hard om gelachen. 

Maar vanochtend ging de telefoon en werd mij gevraagd naar mevrouw R. Volkering. ‘Daar spreekt u mee’ zei ik. De dame vertelde mij dat het om een serieuze zaak ging en dat zij toch echt “mevrouw” moest spreken!  Zij geloofde mij niet en vroeg naar het nummer van mijn bankrekening. ‘Dat geef ik u niet zomaar’, zei ik. En toen verbrak zij de verbinding. 

Ik ben heel serieus al weken bezig met logopedie en besef dat ik nog een lange weg te gaan heb. Zodra mijn telefoonstem overtuigend genoeg is weet ik dat de therapie doeltreffend is geweest. 

(Ja,ja… Ik heb alleen de cursus “leestekens voor dummies” in de kast staan maar dit snakt naar een paar avondjes LOI). 

2 Comments on “Stem

  1. Lieve Rianne
    Het is moeilijk om een vrouwen stem te halen maar het is mogelijk. Ik kan het weten. Wat was ik blij toen ik mevrouw genoemd werd door de telefoon. Goed blijven oefenen dan komt het echt goed je kan het.

    Liefs Chantal

    • Hoi Chantal, wat een lieve reactie! Ik oefen heel hard en af en toe lijkt het wel ergens op. Het is ook leuk om te doen en heb tijdens de cessies veel lol. 💋💋💋

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: