Lustig anders

Er valt altijd wat te zeggen over partnerkeuzes. Als mensen-mens vindt ik het leuk om te observeren. Zo zie je stellen die in alles in elkaar opgaan en koppels waarvan je je af vraagt hoe die elkaar ooit hebben gevonden. In beide gevallen heb ik het niet over de vraag of zij bij elkaar passen, daar ga ik niet over. Maar denk dan wel aan de clichés. Als ik bijvoorbeeld naar mijn naasten vrienden kijk, is er niet een die gekozen heeft voor een partner die op een van haar of zijn ouders lijkt. Zijn het vrienden die ooit eens gescheiden zijn dan is er niet een waarvan de nieuwe partner ook maar iets weg heeft van de ex. Zelfs het geslacht kan anders zijn! Het ene stel is als twee druppels water en delen alles met elkaar, terwijl de anderen veel verschillen in interesses en uitstraling hebben. Maar ze houden allemaal stuk voor stuk heel veel van elkaar.

Kijk nou naar mijzelf. Mijn ex had echt iets weg van Ellie Lust. Je weet wel, die geweldige politie agente. Mijn ex was een broeken draagster, droeg heren vestjes  over een mannelijk blouse en gebruikte geen make-up. Haar haar zat vaak in dezelfde coup als Ellie. Ze had een mooi figuur, dat was in die outfits ook wel zichtbaar maar het gebeurde maar weinig dat zij meer liet zien.  Dit gebeurde denk ik wel uit de liefde die zij voor mij had. Wij zijn door een samenloop van omstandigheden bij elkaar gekomen en probeerden naar elkaar te groeien.  Twee tegenpolen die er tegen beter weten in iets van probeerden te maken. Wij waren nou zo’n stel die werkelijk te verschillend waren en niet bij elkaar pasten.

Na mijn scheiding ontmoette ik Saskia. Zij was en is in de verste verte niets wat maar enigszins op mijn ex lijkt, werkelijk geen druppel. Toen ik haar voor het eerst zag, in een stroom mensen die om 16:30 uur uit hun saaie kantoor leven werden losgelaten, was zij een personage uit Baywatch tussen de Orks uit de Lord of the Rings. Ook wij zijn door omstandigheden naar elkaar gegroeid. Wij zijn echter wel twee gelijken polen met de identieke afwijkingen en gevoelens. Het is in dit stukje partnerkeuze juist heel erg verwonderlijk en mooi dat wij elkaar tegen zijn gekomen. Juist op een plek waar je niet verwacht een levensgezel tegen het lijf te lopen. Wij zijn allebei geen doorsnee mensen en dat maakt ons tot een gelukkig en mooi stel. Wij zijn dol op elkaar. En nu gaan wij verder als twee vrouwen alsof er niets aan de hand is. Dat kan omdat wij altijd al anders waren. Zoals anderen reeds zeiden; ‘het is nooit saai bij jullie’. Gewoon twee mensen die gek op elkaar zijn en andere mensen blij maken met ons geluk. En dat het kan en goed zit bewijzen onze kinderen. Zij zijn stuk voor stuk fijne mensjes die vol liefde, kracht en wijsheid de wereld in gaan.

In ieder geval had het niets met uiterlijk te maken dat ik van “Lust” overstapte naar “Anderson”.  (Het was alleen een mooie bijkomstigheid).  En als ik naar mijn schoonmoeder van 70 jaar kijk, wauw, dan zit ik wat dat aangaat nog jaren goed 😃😃

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: