Fyto-oestrogenen 

Niet geschoten is altijd mis. Dat dacht ik toen duidelijk werd dat ik weer richting het transgender leven ging. Ik wilde niet alleen gezonder eten maar ook iets nuttigen waarin veel vrouwelijke hormonen in zaten. Daar is best veel over te vinden op het web en de meningen zijn daarover heel erg verdeeld. (Er zijn zelfs transgenders die zeggen alleen met gebruik hiervan al hele mooie resultaten te hebben bereikt). Ik heb het een kans gegeven en nam trouw dagelijks mijn portie fyto-oestrogenen. Dit bestond uit 150 gram soja, 40 gram gebroken lijnzaad en verdeeld over de dag 8 gram pure hop. Een zelf samengestelde mix van hetgeen ik aan informatie vond. 

Het heeft mij zeker geholpen met het kwijtraken van 30 kilo aan overgewicht! Maar nu ik hiermee ben gestopt toen ik overging op de medicinale toediening van hormonen gebeurde er wel iets opmerkelijks. Ik ben nu amper een maand aan de hormonen en de veranderingen zijn nu al merkbaar. Mijn borsten doen zeer. Ze zijn iets gegroeid en er zitten harde schijven onder de tepels. Mijn schoonzus, die een zeer vakkundige schoonheidsspecialiste is, zag dat mijn huid aan het veranderen is. Iets wat onderstreept word door Saskia die mijn huid zachter vind. Daarnaast merk ik dat mijn baardgroei minder hard gaat. Van 2x per dag scheren is nu 1x per dag ruim voldoende en kan ik (binnenshuis) wegkomen met 1x in de twee dagen. Gisteren de proef op de som genomen en het ging redelijk goed met alleen maar een laagje foundation op mijn kin en bovenlip!!

En wat nog noemenswaardiger is, is mijn geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Ik zit zo ontzettend lekker in mijn vel dat ik de hele wereld aan kan. (Ik heb nog geen schommelingen en ja, ik moest heel erg huilen door het overlijden van David Bowie. Maar dat was een hele prettige ontlading). 

Ik vraag mij dus af of het genomen voortraject de oorzaak is dat het nu zo snel aanslaat. Ik ben geen helderziende maar als dit zo doorzet hoor je mij niet klagen!

2 Comments on “Fyto-oestrogenen 

 1. Lieverd, ik lees veel van je stukjes maar reageer niet op alles.
  Je mag trots op jezelf zijn, heb diepe bewondering voor je.
  Heb zelf allerlei gevoelens maar ben zeker nog niet zover.
  Ga zo door/
  Dikke kus.
  Liefs Ingrid

  • Hoi Ingrid, dank je wel voor jouw lieve berichtje. En alles op zijn tijd want ik heb ooit eens te hard gelopen en dat ging niet goed. 💋💋💋Rianne.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: