Door de bank genomen

Afgelopen donderdag haalde ik in de vroege uurtje van een hele regenachtige dag mijn nieuwe rij- en identiteitsbewijs op. Dat kon natuurlijk niet in mijn werkkleding met uitdrukkelijk aanwezige kale kop. (Hint😃). Dus op en top vrouw, opgeheven hoofd en trots als een pauw naar het gemeentehuis van Zoetermeer. De vrouw achter de balie was heel erg vriendelijk en wenste mij heel veel geluk met mijn nieuwe toekomst!
Ik besloot mijzelf te trakteren op een kopje koffie in een van de gezellige zaakjes die ons centrum rijk is.

Mijn dag kon toch niet meer stuk. Eigenlijk zou ik snel weer naar huis gaan, om mij om te kleden, te de-camoufleren en snel weer gaan werken. Maar het weer was zo slecht dat ik buiten toch niets kon doen. 

Daarom besloot ik maar even naar de RABO bank te rijden om daar mijn nieuwe identiteitsbewijs te showen. Ik bleef voor de deur nog even in de auto zitten want de regen kwam echt met bakken naar beneden.  Toen ik de overtocht eindelijk aandurfde bleek ik the one and only te zijn. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg zelfs een kop koffie! De jongeman was heel behulpzaam en wijzigde al mijn persoonlijke gegevens in een handomdraai. Als het goed was zou nu alles, zowel privé als zakelijk, zijn gewijzigd. Op zijn aanbod om ook een nieuwe betaalpas aan te maken ging ik gretig in. Toen ik zo bezig was met al die pasje realiseerde in mij dat ik ook nog twee rekeningen bij de ING bank heb. De jongeman wees mij keurig de weg en hop, daar ging ik naar de volgende bank.

‘Goedemorgen meneer, kan ik u helpen’? ‘ Ik legde de dame uit dat ik graag mijn persoonsgegevens wilde wijzigen. ‘Úw wat? Oh, ik zal het even vragen’. Zij liep naar een vrouwelijke collega en vroeg haar mij te helpen. Deze dame keek naar mij en sprong direct van haar stoel aan haar lege deel van de balie, om naarstig in een stapel papieren te gaan bladeren. Zij had even geen tijd. Toen ging zij naar de volgende collega en toen nog eens naar een andere.

Deze laatste kwam zich voorstellen als de gastheer en verzocht mij even plaats te nemen tot iemand mij kon helpen. Hé, nu zijn er al twee van de balie weg gelopen die even wat anders te doen hadden! Maar ik kreeg wel een bakje koffie aangeboden!  Op dat moment gingen ook de cliënten weg bij de laatste bezette balie, waarop ik de “gastheer” heel vragend aankeek met een blik van wat gebeurd hier. ‘Komt u maar verder meneer, waarmee kan ik u helpen’? Ik leg hem vriendelijk uit wat ik graag gedaan wil hebben en ook dit ging vrij snel. ‘Nog een fijne dag meneer’. ………….. Ik zeg maar niets want ik heb geen zin om mijn dag te laten vergallen.

Ik weet niet of het iemand zal verbazen maar twee dagen later lagen er twee enveloppen op de deurmat, één van de RABO en één van de ING. Het laat zich ook raden dat de één geadresseerd was aan Mw en de ander aan Dr. ING, weg ermee!!!

 

Tot slot wil ik nog wel even vermelden dat de medewerkers van de ING, net als ik, niet van Europese komaf waren, dus kan je het hun eigenlijk niets kwalijk nemen, toch? Het zal wel puur toeval zijn geweest dat zij allen een stukje interne opleiding hebben gemist. En als dit niet zo is dan staat de ING zeker iets te doen.

 

                         

 

 

 

 

4 Comments on “Door de bank genomen

  1. Hoi Rianne, zo gaaf om jou te lezen. Weliswaar van voor naar achteren. Ik ben hier begonnen, ‘door de bank genomen’.
    Ik moet bekennen dat jij al verder bent dan ik…ik had jou namelijk nog niet aangepast in mijn telefoonboek..dat is nu wel gebeurd!
    You go girl! 😉

    • Van voor naar achter of van links naar rechts, ik heb er weer een lezer bij! Dank je wel voor je lieve reactie.

  2. Gefeliciteerd weer een stapje verder en vergeet dat geval ING maar snel

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: