Absolute Beginners

Wij zijn thuis nog niet over het verlies van David Bowie heen. De euforie van de nieuw LP Blackstar, de verjaardagsgroet op Facebook en kort daarop het ongeloof over zijn overlijden.

Ik zelf heb altijd een andere man en zijn band op een voetstuk gehad en daarnaast stond David. Voor Saskia stond Bowie altijd op nummer 1. De afgelopen dagen hebben wij hem geëerd zoals hij dit verdiende. Wij draaide veel muziek van hem en als afsluiter luisterden wij afgelopen vrijdag naar zijn top 40 bij radio Veronica. 4 uur lang alleen maar David Bowie, wauw!!  Die 4 uur bracht ons weer terug naar de sixties en seventies. We spraken over de onbezorgdheid van deze jaren en hoe veel er in die korte tijd allemaal is veranderd. Maar ook biggelden er dikke tranen over onze wangen en hielden wij elkaar stevig vast bij het nummer “Absolute Beginners”. Dit nummer is al 20 jaar van “ons tweeën”. Ik weet niet hoe dit zo is ontstaan, het was er en ging niet meer weg. 

Wij zaten destijds allebei in een levensfase waarin een nieuwe start werd gemaakt en wij absolute beginners waren in een nieuw leven samen. Het is daarom zo wonderlijk dat David Bowie overlijd in een tijd dat wij wéér aan de rand staan van een nieuw begin.

Velen dierbare hebben wij inmiddels verloren en hebben wij voor eeuwig een plekje in ons hart gegeven. Toen zo’n dierbare overleed, waarvan mijn neef Peter vrij recent, ga je de dingen na die je samen deed, wat hij of zij voor je betekende en hoe je het gemis een plek kan geven. Nu David Bowie is overleden deden wij het zelfde maar ontdekte dat één ding niet gemeen is, er is geen gemis! Echt niet! Als ik terugblik op mijn jeugd en denk aan de mooie en trieste momenten, dan was Bowie daar met zijn muziek. De mooie momenten hield je vast door het aan een nummer of aan de tekst te koppelen. Zijn muziek hielp je om de trieste momenten te verwerken. De muziek sloot je in je hart, het trieste kreeg een plek. Bowie gaan wij dus niet echt “missen”, het is meer een leegte die nog geen plekje heeft.  Zijn muziek is er altijd en hij heeft een prachtig afscheidskado aan ons gegeven.

David, thanks for everything! We always love you 💋💋💋

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: