Balans

Het was even tobben om het volgende een beetje netjes en genuanceerd op papier te zetten. Het moest ook nog eens makkelijk leesbaar zijn want diegene die zich aangesproken gaan voelen zijn aardig ongeletterd. 

Ik ben nu al een poosje uit de kast en loop, slaap en leef mij als vrouw helemaal uit. Tot nu toe maken de extra hormonen mij heel erg stabiel en sterk. Voorlopig zie ik ook veel dingen door een roze wolk!! (En dat is helemaal niet naar). 

Nu ik een paar maanden verder ben met mijn transitie heb ik ook een klein beetje de balans kunnen opmaken van echte vrienden, familieleden en de mensen waar ik (af en toe) mee samenwerk. 

  
Laat ik het eens over die laatste hebben, want sommige van die bouwgevallen hebben echt een multiplex plaat voor hun kop van heb ik jou daar. Als ik ze zou moeten omschrijven, dan zal ik jullie moeten teleurstellen want dat kan ik niet. Er is er niet een gelijk. 

Het zijn ook de collega’s die elke dag vertellen hoe vaak zij hun vrouw belazeren. (En ik kan alleen maar beamen dat het belazeren ook echt gebeurd).  

Deze bouwhelden halen mij zo veel mogelijk door het slijk als zij maar kunnen. Maar wat het zo frappant maakt is dat zij niet beseffen dat ik ze al heel lang op de werkvloer heb meegemaakt. En in de regel is de man meer op het werk dan thuis, nietwaar? Ik lach 2x zo hard als hun vrouwen!

Let wel, ik ben niet boos, niet verdrietig of teleurgesteld hoor. Ik ken ze en had niet anders verwacht,…… maar die domheid!! Die doet mij wel achterover slaan. Het zijn tenslotte wel, op één enkele echte prutser met een grote bek na, vaklui. Ze zullen wel teveel bruislijm hebben gesnoven. 

En ik ben ze zo dankbaar! Dankbaar omdat ze mij alleen maar sterker maken. Dankbaar dat hierdoor mijn vriendenkring zich alleen maar uitbreid. Dankbaar dat hierdoor de waardering van klanten stijgt. Dankbaar dat mensen nu weten wat zij in huis halen. 

2 Comments on “Balans

  1. Wat herkenbaar kom zelf ook uit de bouw en begrijp precies wat je bedoelt.

    Groetjes Chantal

    • Het is mij het wereldje wel. Maar ik restaureer ook rijksmonumenten en dat is geweldig om te doen.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: