Dakloos

Gistermiddag werd ik op een gruwelijk en angstaanjagende wijze geconfronteerd met het feit dat ik ruim 15 jaar dakloos ben geweest en een fobie voor spinnen heb. Ik kon er toch niets aan doen dat ik 18 jaar geleden volledig door mijn schoonmoeder werd gekortwiekt? Ik deed er werkelijk alles aan om verdere afbraak te voorkomen, tevergeefs!

Als klein opdondertje kreeg ik al dingen te zien en moest ik dingen ondergaan die niet goed waren voor mijn ontwikkeling. Het woord kijkwijzer of leeftijdsbegrenzers bestonden toen nog niet. Zodoende werd mijn eerste jeugdige ritje in de achtbaan op het Malieveld een ware hel. En dan die film over die lieve vogeltjes, nachten lag ik er van wakker. (Later werd ik wel een fan van A. Hitchcock). Het was in een aflevering van “de wrekers” waar slachtoffers op hun angsten werden gepakt. Daar verscheen een spin, van zeker een koekenpan grote, die langs het gordijn naar beneden kwam. Mijn God, daarna kon ik geen spin meer zien! 

 

Ik geef mijn schoonmoeder natuurlijk nergens de schuld van (😚) maar zij wilde graag dat ik mijn mooie lange haar in een fatsoenlijke coup zou laten knippen. Nou, toen zij mij eindelijk zo ver kreeg, vertelde de kapper mij, tussen schaar en tondeuse, dat ik kalend werd. Dus na een paar keer dit te hebben aangehoord ging de tondeuse en het scheermes er overheen. Toen begon mijn dakloos bestaan. 

Je kent dat toch wel, in het voorjaar, van die zweef draadjes waarop jonge spinnetjes zich verplaatsen? Nou dat voelde ik gisteren ook toen ik onder een dakgoot hing om een ornament te restaureren.  

 Keer op keer stootte ik mijn hoofd omdat ik schrok van die zweef draadjes tegen mijn hoofd. Maar ik zag ze helemaal niet!! Toen realiseerde ik mij opeens dat mijn dakloos bestaan (hopelijk) spoedig tot een eind komt. (Zie Dream or donate). Voor dit gewenste haarstuk moet ik het restant haar op mijn deksel laten groeien. Dit was wat ik voelde, het waren geen zweef draden maar mijn eigen Lambik sprieten die in contact kwamen met de dakgoot en daarbij een voor mij onbekend geworden prikkel gaven. Ik heb zeker 15 minuten moeten bijkomen van mijn eigen binnenpretje😃😃

By the way!! Weet je hoe verschrikkelijk mijn coup er zonder pruik nu uit ziet? Het is werkelijk afschuwelijk!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: