Helder

Ik ben nog niet zo gek lang aan de hormonen maar wel al een lange tijd van een ongezonde levensstijl af. Zo langzaamaan merk ik wel degelijk verschil in handelen en denken van mijzelf. Het dringt tot mij door dat ik niet simpelweg dronk omdat ik een notoire alcoholist was maar ook om het vreemde leven aan te kunnen. Onder invloed was het veel makkelijker dingen te doen om de goede vrede maar te bewaren of weg te lopen van zaken die eigenlijk aangepakt moesten worden. Ik geloof niet meer dat ik dronk omdat ik alleen maar ongelukkig was met mijzelf, nee, ik dronk ook door het totaal plaatje van mijn leven. (En ik dronk ook uit gewoonte. Ik weet niet beter dan dat alcohol vanaf mijn tienerjaren mijn dagelijkse vitaminen zijn geweest).

Maar krijgen de hormonen nu al vat op mij en is mijn gevoel een depressie? Ik ervaar het niet zo want als er één weet wat dat inhoud ben ik het wel. Het voelt nu als thuiskomen. Thuiskomen van een lange reis en dat alles even flink opgeschoond moet worden. Het is alleen niet makkelijk dat alles nu zo helder word. Eerst kon ik mij verstoppen en men wist wel beter als ik wijze woorden sprak na een halve fles gedistilleerd. Daar was de volgende dag niet veel meer van over en stapte weer gewoon ik de valkuilen waar ik eerder al was ingevallen. Elke dag bracht ik wéér water naar de zee. Elke dag was ik bezig met het pleasen van anderen en ging steeds ver over mijn grenzen. En nu, nu ben ik dit zo zat, zo zat als koude pap. 

Ik ga het jaar 2016 anders doen, heel anders dan dat ze van mij gewend zijn. Het zijn geen goede voornemens. Nee, het komt gewoon zo uit dat er eind 2015 zo veel veranderd is in mijn leven. Veranderingen waar ik nu al vruchten van kan plukken. Er zullen ook hele zure vruchten tussen zitten die het leven even zullen vertroebelen. Wellicht zal ik hierbij mensen tegen het verkeerde been schoppen of misschien wel heel diep kwetsen, het zij zo!

One Comment on “Helder

  1. Hoi Rianne

    Na 2015 mag /moet je het anders gaan doen. Ook al zal je andere pijn doen je heb je zelf al jaren gedragen zoals van je verwacht werd nu mag jezelf zijn. Al zal dit vaak met vallen en opstaan zijn .Maar je kunt het.

    💋💋 Chantal

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: