Onthaasten 

(Ik heb dit eerder op Facebook geplaatst en wil dit ook met jullie delen 😃). 

Ik dacht dat er maar weinig mensen last van hadden, “het gevoel hebben dat de tijd zo snel gaat”. Je hoort jong en oud er over praten en het lijkt ook wel dat iedereen minder tijd heeft om ergens naar toe te leven. Dat maakt de beleving ook veel minder dan het eigenlijk hoort te zijn. Ik ben toch niet gek als ik zeg dat ouders vroeger veel langer bezig waren met de viering voor de kerstdagen en het feest van de jaarwisseling. Nu moet alles op het laatste moment en is de sfeer in de winkels bijna dodelijk. Kinderen die zich vergapen aan het kerststalletje en de versierde boom met al haar lichtjes. Er heeft dit jaar niet één kind naar gekeken. 

Ook was een niet met kerstverlichting versiert interieur een uitzondering. Nu is het andersom. Loop ’s avonds eens een rondje door je wijk en je zult zien dat het kerstgevoel ver te zoeken is. 

Er was al geen respect meer voor de zondagsrust maar mensen toch, de gourmetstellen zijn nog niet eens schoongemaakt of het dagelijkse gezeik en geklaag begint weer alsof kerst niets betekend heeft. 

We zijn niet meer gewend te onthaasten in onze 24-uurs economie. Er is geen rust meer, geen tijd meer tot bezinning. Het is de tijd van ikke en nog eens ikke en de rest kan werkelijk stikken. Er is geen tijd meer om stil te staan. Ja, we vinden het zelfs de gewoonste zaak van de wereld om snel even geld aan een goed doel over te maken, om zo alle verantwoordelijkheden aan anderen over te laten. En we schromen ons niet te like’n als de spot word gedreven met hetzelfde goede doel. 

Gelukkig heb ik een vriendenkring die nog wel dat mooie gevoel kunnen uiten en beleven, wel een warm hart hebben. 

Als ik zie hoe betrokken veteranen met elkaar om gaan, Dan is er zeker nog hoop en geloof ik nog steeds in de toekomst. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: