Kerstmis

Allereerst wil ik mijn lezers nog een hele fijn voortzetting van de kerstdagen wensen.kerst

 

Het is nu de tweede keer dat ik kerst vier in de aanloop naar het vrouw zijn. Vorig jaar had ik enkel en alleen aan mijn naasten verteld dat het “gevoel” weer aanwezig was en voor insiders was mijn gedrag al wat aan het veranderen. Nu, één jaar verder, ben ik volledig uit de kast en leef als een vrouw. De hormonenkuur is opgestart en inmiddels zijn mijn voornamen en geslacht in de Gemeentelijke Basis Administratie aangepast. Dat ging overigens wel heel erg snel. Want afgelopen maandag werd mij tijdens de wijziging in de geboorteakte verteld dat het nog enkele weken zou duren voordat alles verwerkt zou zijn. De aangepaste gegevens moesten per post naar mijn woonplaats worden gestuurd en ik moest rekening houden met de feestdagen. Ondanks dat zag ik, donderdagochtend vroeg, dat alles al was aangepast. Binnen drie dagen hadden zij dit al veranderd. Hierdoor kwam ik wel te laat op mijn werk want ik besefte mij gelijk dat het rijbewijs en paspoort niet meer geldig waren. (Dat had ik in ieder geval begrepen). Dus snel maar even een afspraak gemaakt bij ons gemeentehuis. Wat een fantastisch kerstgeschenk!

Mijn schoonmoeder had mij gevraagd niet op chique te komen. Niet dat ik dat van plan was maar toevalligerwijs kreeg ik afgelopen dinsdag van een lieve buurvrouw een prachtige galajurk met hesje. Mijn schoonmoeder had het zien hangen en was bang dat zij, en de overige dames, zich dan ook in gala moesten hijsen. Ik heb haar beloofd mij in te houden. Natuurlijk had ik mijn kleding wel op dit mooie feest aangepast en droeg ik grijze panty’s met glitters onder een zwart jurkje. Verder was mijn oogschaduw ook voorzien van wat glittertjes en maakte een parelketting het geheel af. 1e Kerstdag was geslaagd! Mijn schoonmoeder had voor iedereen een cadeautje onder de kerstboom liggen en op die van mij stond met mooie letters Rianne geschreven. Ook deed zij zo haar best om mijn nieuwe naam te gebruiken. Tja, en af en toe een foutje tussendoor vond ik echt geen probleem. kalkoenZe had weer als vanouds een kalkoen bereid en deze smaakte geweldig. (Door het overlijden van haar man in 2014 had zij die traditie met de kerst overgeslagen en was het onze dochter die haar weer over de streep trok om zo’n heerlijke vogel in de oven te doen).  We hebben er van genoten.

3 Comments on “Kerstmis

  1. Fijne feestdagen en geniet van het vrouw zijn het mag kanjer

    Heel veel liefs Chantal

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: