Het zijn er 5

Het aftellen is voorbij, de spanning is voorbij, mijn oude naam is voorbij en er komt de aankomende tijd veel administratie bij. Vanochtend was het zover om mijn nieuwe voornamen en geslacht officieel bij wet vast te leggen. Het ging even niet van een leien dakje omdat de ambtenaar ook naar de verklaring van het ziekenhuis vroeg. Maar deze dame stond nog heel even en voor de laatste keer, haar mannetje! Dus liep ik even later trots en reuze blij rond met een gewijzigde geboorteakte op zak.

Ik had het bewust niet aan de grote klok gehangen want het gebeurde mij wel vaker dat een blije gebeurtenis op het laatste moment werd gedwarsboomd.

Het was ook voor het eerst in mijn leven dat ik mijn geboorteakte onder ogen kreeg, echt waar!

Tot vandaag wist ik niet wie mijn aangever was, wáár ik in Utrecht was geboren en hoe laat dat was. (Stom dat ik daar niet eerder aan had gedacht toen ik begin jaren 80 op zoek ging naar mijn biologische roets). Wat ik ook heel opmerkelijk vond is dat mijn adoptie pas in 1968 rond was. Ik was immers al voor mijn eerste verjaardag al in het gezin opgenomen. Dat zoiets 6 jaar moest duren?

4 Comments on “Het zijn er 5

  1. Wow, het zal een emotionele dag voor je zijn geweest. Maar in ieder geval 🎈🎈🎈gefeliciteerd dat je leven weer een stuk kloppender is geworden.

  2. Gefeliciteerd eindelijk staat het er goed een meisje want dat ben je

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: