R.I.P

Er was er vroeger maar één die zich in zijn puberjaren onbezorgd om mij bekommerde. Een neef die over mij waakte en voor mij zorgde alsof hij voor een jonger broertje moest opkomen. Dit deed hij ook daadwerkelijk voor zijn eigen jongere broer die erg te lijden had onder het juk van hun vader. Ondanks dat was hij er altijd voor mij. Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ik 22 jaar geleden zomaar, onverwacht, bij hem op de stoep stond. Geheel gekleed als vrouw en zonder een spier te verrekken werd ik met open armen ontvangen. Toen ik daarna af gleed naar de duisternis stond hij dag en nacht voor mij klaar. 

Helaas kreeg hij enkele jaren geleden een door de familie ronddwalende rot ziekte waardoor communiceren niet echt meer mogelijk was en onze kinderen een dergelijke aandoening niet zouden vatten dan wel hun mooie beeld van hem zou vertroebelen.  Maar wij zullen hem altijd herinneren als een hele lieve oom, een fantastisch lieve neef, een neef met een broeder hart van goud. Aanstaande woensdag brengen wij onze laatste groet en nemen wij voor altijd het fysieke afscheid. Ik zal waardig afscheid van hem nemen door een speech te geven. Hij zou nu ook trots op mij zijn geweest en mijn trots voor hem mag iedereen weten. 

Rust zacht lieve Peter. 💋

2 Comments on “R.I.P

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: