Kleine overwinning

Het is, ondanks de berichten in de media,  echt niet zo dat het werk in de bouw zo maar komt aanwaaien. Je moet veel energie steken in het vergaren van werk en acquisitie plegen. Vandaag was ik bij klanten uitgenodigd om een offerte te bespreken. Aangezien ik buiten de werkvloer 100% mijn vrouwelijke mag laten zien, trok ik mijn stoute hakken aan en een net jurkje. Door werkzaamheden aan de weg wist ik dat ik niet voor de deur kon parkeren maar had er niet bij stil gestaan dat door de extra koopavonden het centrum van Gouda potdicht zat. Ik vond eindelijk een plekje ver buiten het centrum en wachtte mij een langere wandeling dan gepland. Wandelend door de smalle straatjes en over oude bruggetjes genoot ik van het heerlijke weer en de oudheden die deze stad rijk is. 

Ik werd hartelijk ontvangen en door een hele lange gang liepen wij naar het achterhuis, alwaar bij een prachtige zwart gestoffeerde trap mijn jas werd aangenomen. De man des huizes gebood mij de trap op te gaan, om in de “herenkamer” de offerte te bespreken. Zijn vrouw corrigeerde hem door te zeggen dat het vanavond een “dameskamer” zou zijn, hij was tenslotte in de minderheid :). Vervolgens werd hij er even op gewezen dat hij als eerste de trap op mocht, ik had tenslotte een jurkje aan. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie genoot ik van de prachtige “dameskamer”met haar glas-in-lood ramen. Gesitueerd in een fraaie erker. Het lijstwerk op het plafond was zo mooi dat ik moeite had niet steeds omhoog te staren maar mijn aandacht op dhr. en mw. te houden. Het was gezellig, wij kletsten over van alles en nog wat en het duurde even voordat we overgingen op hetgeen waar ik tenslotte voor was gekomen, de offerte. Het werd een zeer lang en zwaar gesprek van zeker één minuut.

Daarna wandelden wij gezellig samen op. Ik naar mijn auto, die nog steeds mijlen ver weg stond en zij naar hun favoriete restaurantje om een hapje te eten. Tevreden reed ik naar huis, met een JA voor maanden werk. Goed gedaan Rianne!

One Comment on “Kleine overwinning

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: