Slangetje 

Mij zullen ze er niet op betrappen dat ik on-vrouwelijk zou zitten. Gewoonweg omdat dit niet in mij zit. ‘Ga eens op deze bal zitten’ werd er gezegd en een grote rode bal rolden naar het midden van de ruimte. Beentjes en hakje keurig tegen elkaar en strijkend met mijn hand over de onderzijde van mijn jurkje, ging ik ongemakkelijk zitten op dat onding. ‘Ga eens ontspannen zitten’! ‘Hoe dan’? Juist, met mijn benen uit elkaar zat ik inderdaad meer ontspannen maar niet op mijn gemak. Tot dat ik door had dat mijn poncho de grote gapende kijkdoos prima bedekte. Toen ik eindelijk op Zen niveau was werd er duidelijk gemaakt waarvoor ik dit deed. Ik kreeg vervolgens les in het ademhalen. 

Het lukte mij netjes van de bal af te komen om vervolgens een lesje wurgen voor beginners te krijgen. Eerst voorzichtig bij mijzelf en als beloning mocht ik het hierna, met gepaste krachten, bij een ander doen. (Ik deed mijn best maar ik kwam niet aan de kick waar sommigen zo enthousiast over praten). Een ander bij de strot kunnen pakken leerde mij wel de gevoelige snaar te bereiken. Daarna kwam er een slang van 32 cm uit de kast vol met allemaal spannende speeltjes, tesamen met een flesje water. Oh oh, waar gaat dit in godsnaam naar toe?

‘Van boven langzaam het slangetje in de diepte laten glijden en probeer ontspannen te blazen’. Het duurde even voordat ik het onder de knie had maar na een paar pogingen voelde ik het ongemak wat ik moest voelen. Met als doel een deel in mijn lijf te laten zakken. Zakken tot de gevoelige snaar word geraakt en daarom 3x per dag mag gaan doen. 

Dit alles om uiteindelijk een toontje hoger te kunnen zingen. Vandaag dus mijn eerste oefening gehad bij de logopediste. Zodra de kno arts mijn bereik heeft vastgesteld en mijn ademhaling in orde is gaan we oefenen om de gekozen stem te benaderen. En voordat ik het vergeet: de voorkeur stemmen zijn van: 1. Daphne Lammers, 2. Jeanine Hennis en Mathilde Santing. 

5 Comments on “Slangetje 

 1. He Rianne,
  Zou je me kunnen zeggen of je tevreden bent met de logopedie en misschien waar je het doet? Ik was aan het ontharen en bij Tanja en bij de Vu en toen had ik geen ruimte voor logopedie. Dat wil ik dus nog doen, vandaar.

  • Hoi Sandra,
   Ik kom er natuurlijk net maar zij maakt op mij een hele goede indruk en uiterst ervaren. Ook een leuk mens trouwens😃
   Het heet:logopediepraktijk de Leyens in Zoetermeer.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: