Donker

In het donker ben je onzichtbaar. Onzichtbaar voor de buitenwereld en onzichtbaar voor nieuwsgierige blikken in een menigte. Het enigste wat je kan verraden is de stem die donker klinkt. Donker doordat je strottenhoofd in de puberjaren is gegroeid en de stembanden heeft uitgerekt. Je krijgt hierdoor de baard in je keel en niet veel later ook nog eens er op! Die al snel zorgt voor een niet te verbergen donkere waas in je gezicht.

In het donker ben je onzichtbaar! “Daarom is het nu extra druk” vertelde een visagiste voor transgenders ons. Als het donker word durven zij weer naar buiten. Een donker bestaan dus. De eerste reactie van mijn zoontje was ook gericht op de donkere tijden van het jaar. Hij vond het in eerste instantie meer dan logisch om ’s avonds als vrouw de deur uit te gaan. Mijn oudste zoon “durfde” het wel aan, aan om met mij naar de bioscoop te gaan, want daar ben je onzichtbaar in het donker.

Het leven is te mooi om in een onzichtbare duisternis door te brengen. Het maakt je geest en ziel donker. Een donker mens waar niemand baad bij heeft. Eind 1800 werd de gloeilamp uitgevonden dus waarom in 2015 nog in het donker leven.

Foto vanochtend gemaakt in Scheveningen door een vriendin

 

Kijk eens naar buiten, die prachtige opkomende winterzon! Als je die toe laat en laat zien, dan is donker zo donker niet meer.

 

 

 

Zo licht je geest en ziel weer op en is er ruimte om dat mooie mens gestalte te geven en het licht over te dragen aan diegene die nog in het donkere leven van het bestaan zitten.

Mijn kinderen heb ik dit ook kunnen laten zien. Mijn zoontje zag mij stralen en omarmde al het moois. Nu is hij van natuure al een heel warm mens en past donker niet in zijn leven. Mijn oudste zoon ontdekte gisteren in de bioscoop dat onzichtbaar en donker toch niet samengaan. Hij zag met eigen ogen dat stralen in het licht niemand, maar dan ook niemand, tot donkere blikken aanzet.

Stap met een opgeheven hoofd en rechte rug uit het donker en absorbeer en omarm het licht. Niet alleen jij word er beter van maar iedereen! 💋💋💋

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: