14 / 15

Over een sluipende lange periode was mij tot september 2014 alles te veel. Van een actief persoontje verzande ik in een naar alcohol zuchtende bankhanger die nergens meer zin in had. Daarnaast veranderde mijn stemming en was op zeker de leukste niet. Voor de buitenwereld kon ik mij enigszins nog wel toelaatbaar laten overkomen maar binnen de vertrouwde 4 muren lag dat anders. Als de kids iets voorstelden dan had ik daar geen zin in, ik kon het vanwege de reuma niet aan of verzon wel iets anders. Als s-avonds ‘de alcohol uit de kast kwam, dan draaide de wereld alleen maar daar om. Mijn vrouw en kinderen leerden daarom maar niet te veel te vragen, het antwoord wisten zij al.

Nu zijn wij 14 maanden verder en is alles 360º omgedraaid. Het gezin moet er nog even aan wennen maar langzaamaan krijgen zij de smaak te pakken. ‘Pap, ik heb best wel trek in de Mac, maar het is zo’n eind fietsen’, zei mijn zoon afgelopen week. En hup daar gingen Rianne en zoon naar de grote gelen MC. Natuurlijk kwam ik met meer thuis dan gepland want ook de één na jongste lustte wel wat en omdat de “bananenshake” weer terug van weggeweest is kon ik mijzelf ook verwennen”. Het liet zich raden dat ze thuis gelijk de smaak te pakken hadden.  ‘Zullen we samen naar James Bond’? Ook geen probleem. ‘En samen naar StarWars’? Ook net gereserveerd! Maar ook weer samen wandelen, ravotten met de twee jongsten en lekker kletsen over van alles en nog wat met mijn oudste zoon. (Die altijd maar in zijn kamer zat en nu uren bij ons kan zitten).

Dus: komt wellatergeen zin inppffffvraag maar aan je moeder enz. zijn voltooid verleden tijd.

14 / 15 is de omslag naar een mooiere toekomt. Een mooie toekomst voor mij en mijn dierbare en een mooie start om de lucht te zuiveren van onwelwillende en zwarte vlekken. En dat voelt zo goed!!º

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: