Heer-lijk aftappen

Een van mijn langst bezochte klanten is een jonge weduwe die haar leven aan de Heer heeft toevertrouwd. Omdat zij dit met een enorme overtuiging doet heeft zij haar familie en vriendenkring verloren. Het doet mij veel plezier te zien dat zij in de loop der jaren binnen haar kringetje van geloofsgenoten weer een sociaal netwerk heeft opgebouwd. Ik ben werkelijk de enigste buiten dit netwerk die geduldig kan luisteren naar haar pogingen om ook mij te bekeren. Ook krijg ik elk jaar diverse kinderbijbels mee voor thuis en ontvangen wij mooie kaarten met Bijbelse teksten. Als wij haar tegenkomen in de Jumbo gaat het gesprek doorgaans binnen een honderdste van een seconde over de Heer.

Juist dat tegenkomen in de Jumbo bracht mij er toe om haar maar eerlijk te vertellen hoe bij mij de vork in de steel zat. (Al hoewel ik nog even geduld moet hebben met die steel). Toen zij mij gisteren vroeg naar de jaarlijkse klusjes aan de waterleiding reed ik meteen maar even langs, zei wat ik wilde zeggen en stapte veel later in mijn bus dan dat ik een beetje zelf had ingevuld. Ja, ik kreeg alles te horen over de veroordelingen van God en de bijbehorende teksten in de bijbel maar zij zei mij niet te mogen oordelen. Ik kreeg vervolgens heel veel complimentjes over mijn persoonlijkheid en kon vervolgens de dingen doen waarvoor ik werd gevraagd.

Heerlijk stralend tapte ik de buitenkraantjes af ter voorbereiding op de komende winter.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: