Coming-out vis

Elke donderdag worden wij verwend door de voedselbank. Niet dat wij daar trots op zijn maar puur omdat de crisis er de afgelopen jaren flink heeft ingehakt. Omdat ik zo eigenwijs ben om maar door te gaan met mijn bedrijf moeten wij het doen met zo’n €. 1.000,00 in de maand aan salaris. Daarnaast wat toeslagen en weet je wat, daar is best goed van te leven! Dat komt omdat wij thuis een perfecte verdeling van de taken hebben. Ik met mijn kraters in mijn handen  heb dus geen zeggenschap over de portemonnee. (Ik zie iets te veel leuke jurkjes). Saskia is van het caliber die echt van een dubbeltje een kwartje kan maken en zelfs nog genoeg ruimte kan creëren voor mijn rook verslaving en af en toe een jurkje. Die vinden wij bij de Lidll en de Action. Spreek uit als AC-tion want dan klink het lekker sjiek. Dus wij horen bij de groep die je niet hoort en het best wel redden.

Als wij al die fijne spulletjes hebben ingeladen gaan wij even naar de Lidll voor de dingetjes die wij nog missen. Sinds een klein jaartje staat daar nu iedere donderdag een  viskraam. Een viskraam waar je lekkere verse haring kan eten, eentje die de vis vers voor je neus snijd! Dus voor ons is donderdag visdag geworden en eten wij met het hele gezin voor € 5,00 kibbeling. Maar er is meer; soms ontmoet je mensen waarmee je direct een klik hebt. Zoals wij met deze toffe visboer. Hij is een onwijs garismatige kwebbelaar en maakt het voor zijn klanten erg gezellig. (Al moet je door al dat gekwebbel wel geduld hebben 😄). Hij laat zich op geen enkele manier gek maken, zelf door zijn personeel niet, waarvan er één al maanden om een kerstpakket zeurt.

Ik sta bijna altijd in werkkleding aan de kraam omdat dat zo uit kwam. Vandaag vroeg Saskia om hem even in te lichten voor als ik misschien snel wel als Rianne een haring kom happen. Het was weer dikke pret aan de kraam en ik vroeg hem recht op de man af wat hij van de vriendin van Saskia vond en toonde hem een foto van haar met mij. ‘Hè, dat is toch die leuke vrouw van de tv’!! ‘Kijk nog eens goed’ ? zei ik nog. En hup daar ging mijn telefoon naar andere klanten. ‘Hoe heet zij  ook alweer?’  Tsja, en toen vertelde ik maar dat ik het was. Hij geloofde het in eerste instantie niet tot een vrouw naast mij spontaan zei:’oh, jij bent een transgender’! Toch wel enigszins van slag kwebbelde hij heerlijk door over mij als vrouw, alsof wij helemaal alleen waren, hij stond er totaal niet bij stil. En weet je wat, van hem voelde het zo goed en geaccepteerd. Ik genoot er zelfs van. (Zou ik als Hagenaar toch nog schollenkoppen leuk gaan vinden?). 

Op weg naar huis belde hij ons, ik had de vis vergeten mee te nemen. Terug aan de kraam werd ik aangesproken door een vrouw, niet over mijn zijn maar gewoon omdat zij even contact wilde leggen en kreeg een hele dikke smile.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: