Nâh krèg ik èndelèk tiete

Als er echt één programma was dat ik vroeger niet wilde missen was het wel “Koot en Bie’ (Kees van Kooten en Wim de Bie). Af en toe luister k nog wel eens naar ‘Hengstenbal’, dat blijft gewoon leuk! Die gasten waren echt goed. K&BIk was destijds een straat schoffie van heb ik jou daar maar heb het foute taalgebruik van hunnie geleerd. En wat was dat een doorn in het oog van mijn vader, een journalist van de oude stempel dus uitmuntend in het Nederlands. Die zijn helaas uitgestorven want er bestaan geen foutloze nieuws berichten. (En daar smult een vriend van ons van. Die beheerst het Nederlands nog goed en plaats regelmatig een verkeerde uitspraak in het gezichtenboek).

Ook leerde je destijds allerlei andere benamingen voor de homoseksuele medemens. Van enig begrip was er in die tijd geen sprake. In mijn wereldje kwam er ook niemand uit de kast. Diegene die door ons voor homo werd uitgemaakt was het waarschijnlijk niet eens. En ik ontmoette mijn eerste homo pas op mijn negentiende levensjaar. En dat was mij toch een lieve man! Hij was een vriend van mij ex, die toen nog in Assen werkte. Door hem voelde ik mij ook meer ontspannen om over mijn geheim te vertellen. Het was ook een hele fijne ervaring om te leren wat een homo nu echt was. Als ik dat eerder had geweten had ik mijn woordkeuze wel aangepast.

Het heeft 15 jaar geduurd tot dat ik onder strenge tucht weer aan mijn Nederlands moest werken. Mijn schoonmoeder heeft dat met veel geduld een beetje kunnen bijschaven. (Door haar heb ik toch echt wel mijn deelcertificaat Nederlands voor Register-experts behaald)! Maar soms betrap ik mij er op dat ik in pure staat van verblinding en euforie weer even Haags denk, voel en spreek. Zo ook vandaag toen de papieren voor de endocrinoloog werden klaar gemaakt. De verwijzing naar de arts die mij aan de hormonen gaat helpen. (Met daarbij de medische verklaring voor logopedie en laser behandeling 😃😃).  Nu had ik gewoon kunnen melden dat ik één stapje verder ben en hormoontjes krijg voor wat vrouwelijkere vormen, maar helaas kon ik het niet laten. Haagse Harry

3 Comments on “Nâh krèg ik èndelèk tiete

  1. Haha, wat grappig dat dat Haagsche gevoel en denken er nooit echt uitgaat! Ik woonde vanaf mijn veertiende in Den Haag en keek toen ik jonger was ook met mijn moeder en zus naar Koot en de Bie. Dus ook wel echt Haagsche invloeden:) Dus echt herkenbaar en 😉!

    • oi Sandra, ik ben in Loâsduinen opgegroèd mâh in ut begin van samen wonen was dit oâk even duh Schildeâhrswèk. Dâh wil je nu niet meiâh gezien wôhden

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: