R-T-B spotting

Rainspotting:
Voor mijn werk als restaurateur van monumentale panden en houtrotsaneerder ben ik sterk afhankelijk van het weer. Zodoende heb ik diverse app’s in mijn telefoon die mij tijdig waarschuwen als het al regent. Ook kan ik de klant tijdig op de hoogte brengen dat ik de volgende dag niet kan komen omdat er heel slecht weer word voorspeld. Heerlijk geen wekker zetten want het is toch een slechte dag om vervolgens ‘s-ochtends wakker te worden van een brandlucht omdat de luxaflex smelt door de zon. Daarom ben ik maar weer gaan vertrouwen op mijn  aangeboren instinct en mijn één zijn met de natuur. Zie ik donkeren wolken, voel ik de wind aanwakkeren of hoor ik gerommel in de verte dan weet ik dat het tijd is om mijn gereedschap in te pakken. ‘S-ochtends rij ik gewoon naar de klant want in Zoetermeer kan het noodweer zijn terwijl het in Bleiswijk korte-rokjes-dag is. (Anders een gratis kopje koffie en weer naar huis). 101369Maar de natuur brengt meer, vooral rust. Ik kan zo genieten van mooie bomen en val als een eikel voor kastanje- en venijnbomen (die met die rode besjes). In de straat waar ik nu bezig ben staan van die prachtige kastanjes waarvan het loof nu straalt met haar herfstkleuren. En af en toe hoor ik hoe van grote hoogte een kastanje, met de doorsnee van een komeet, zich heeft losgerukt van het veilige bestaan en neer daalt op het dak van mijn bestelbus. Waarna de deuk weer dienst doet als drinkbakje voor de dakloze vogels. Tezamen met hun uitwerpselen, vormen zij een soort stil landschap wat pas met de hogedruk reiniger geëgaliseerd kan worden. Wat is de natuur toch mooi!

T-rainpotting:
Een geweldige film die ik meerdere keren heb gezien, gezien in een tijd dat mijn eigen wereld een beetje hetzelfde was. Niet dat ik drugs gebruikte maar omdat ik zwaar aan de hormonen was. Dezelfde hormonen die ik spoedig weer ga toe-eigenen. Destijds zorgde de hormonen er voor dat een diep onderhuids sluimerende depressie er in alle hevigheid uit kwam, met alle gevolgen van dien. De depressie was zo erg dat ik de wereld niet meer zag zoals die werkelijk was en ‘van het pad af gaan’ nog lichtjes uitgedrukt was. Heel begrijpelijk dat alles om mij heen voorgoed verloren ging. De rustpuntjes vond ik in die tijd hoog verborgen tussen het bladerdak van een kastanjeboom of tussen het dichte gewas van een venijnstruik. Een heerlijk oaze van rust. imagesNu deed ik in die tijd ook aan trainspotting, weliswaar beroepshalve, maar toch. Ook ontmoette ik af en toe trainspotters die het spoor ook bijster waren, veelal waren zij reeds leeg voordat ik ze nabij kon bekijken en hadden zij hun lichaamssappen al aan de natuur terug gegeven. Ik spot hier niet mee maar een mens kan dit niet al te veel meemaken en ik vond zelf 5x wel genoeg.

B-rainspotting:
Na alles achter mij te hebben gelaten brak een nieuwe periode aan. Een periode van een warm bad met veel liefde en tederheid. Inmiddels starte dit moois al 20 jaar geleden. Ik noem het een adempauze omdat, ondanks al die liefde en warmte, de ikke in mij ongelukkig bleef en af en toe gedrag uit trainspotting vertoonde. Het werd tijd om mijn breintje eens goed op de korrel te nemen. Daarom ging ik op zoek naar een echte techneut die van wanten wist en niet doet wat de cliënt(e) wil. Zodoende kwam ik bij een breintjes breker terecht die niet over een één nacht ijs ging voor zij haar
oordeel ging vellen. Mijn beintje werd heel erg gepeinigd en er bleken nog kleine staartjes aanwezig te zijn van het heftige verleden, hele kleine staartjes maar hoor. En nu haar oordeel is vastgesteld mag ik weer aan de hormonen. Alleen ditmaal zonder zus of zo, maar gewoon zoals het is. Tijdens de eindeloze cessies had ik al heel snel door dat er geen geheim bewaard zou blijven. Zo vertelde ik heel open dat er tijdens mijn klimtochten in het gebladerte ook een rugtasje met daarin wat vlechtwerk aanwezig was. Zij is zo goed dat ik tijdens mijn voorlaatste gesprek mijn echt diepste geheim moest verklappen. Met veel moeite vertelde ik haar dat ik vroeger altijd het gevoel te hebben gehad in een vorig leven een boom te zijn geweest. Terwijl ik daar zat met een rood hoofd van heb ik jou daar vertelde zij alleen maar dat ik één van velen was. terwijl ik juist wilde verder praten over mijn boming-out vond zij het niet relevant. Ik heb het maar gelaten zoals het is, tot dat ik vandaag dit artikel tegen kwam:

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24688643/_Boom_blijkt_transgender_.html

Ik laat het verder aan jullie brein over 🙂

One Comment on “R-T-B spotting

 1. Beste Rianne,

  Mijn naam is Esther en ik ben redacteur bij het programma Hij is een Zij (KRO). Dit programma is begin vorig jaar uitgezonden, je wellicht bekend? Arie Boomsma volgt hier transgenders. Helaas rust er binnen veel kringen nog een taboe op dit onderwerp. Door transgenders een langere tijd te volgen en openlijk te praten over transgender-zijn wil de KRO een bescheiden bijdrage leveren aan meer zichtbaarheid. Wat hopelijk ook leidt tot meer acceptatie en respect.

  We hebben op de eerste serie veel goede reacties gekregen en daarom willen wij graag een vervolg aan het programma geven. Dat betekent dat wij voor het tweede seizoen op zoek zijn naar mensen die zouden willen meewerken. Op dit moment is onze cast bijna rond, en hebben we nog één plekje over. Tijdens mijn research kwam ik jouw blog tegen. Ik was er meteen door geraakt en vind het erg bijzonder hoe je schrijft.
  Ik denk dat je zeker een voorbeeld voor anderen kan zijn. En wellicht al bent?

  Wij willen in de tweede serie heel graag een podium geven aan verhalen die in de eerste serie niet aan bod zijn gekomen. Want dat een ouder deze gevoelens heeft ligt helaas nog zo in de taboesfeer. Daarom wil ik vragen of ons programma iets voor jou is. Om te vertellen hoe het is om transgender te zijn, hoe de omgeving reageert op jouw coming-out en hoe jij jouw leven opnieuw invult.

  Ik wil je graag vragen of jij het leuk of goed vindt om iets bij te dragen aan het programma Hij is een Zij. Misschien kunnen we eens een keer over het programma kletsen? Om samen te kijken of het iets kan zijn? Dan kan ik je er wat meer vertellen en kunnen we vooral ook over jouw verhaal doorpraten. Geheel vrijblijvend uiteraard. Je zit nog nergens aan vast.

  Ik hoop van je te horen!

  Hartelijke groet,

  Esther

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: