Diepe bewondering 2

Een poos geleden schreef ik diepe bewondering.  Over de bewondering en respect dat wij hebben voor onze Slowaakse vrienden. Net als ik zijn zij katholiek, maar hechten daar veel meer waarden aan. Ook al zijn zij goed ingeburgerd, het juk van het communisme is af en toe nog merkbaar. Ze zijn heel erg attent. Als er maar iets met ons is, maakt niet wat voor gebeurtenis, dan brengen zij altijd iets fijns. Tsja, zoals ik al eerder schreef wonen zij nu praktisch om de hoek en  stonden al een paar keer aan de deur. Het werd dus de hoogste tijd om ook hun maar in te lichten. Gek, door de gelovige achtergrond en het communistische juk wisten wij werkelijk niet wat wij konden verwachten.

“Dat kan allemaal in Nederland” zei de mannelijk helft van het stel. De vrouwelijke helft barste in tranen uit!! Zo blij was zij dat het geen nare ziekte of zo iets was. Het gesprek werd zo open dat zij gewoon vroeg of haar man nog wel veilig was bij mij 😃😃😃. Wat op ons heel apart leek over te komen was hun besef dat mijn vrouw en ik als lesbiennes verder zouden leven. (Ons houd het in ieder geval niet bezig). Het leek wel of zij zich daar minder op konden inleven. In het thuisland word homoseksualiteit niet geaccepteerd en transgenders zijn helemaal niet in beeld. Zo zijn zijn zij opgegroeid.

Hij maakte zich eigenlijk helemaal geen zorgen om mijn bedrijf. (Wat eigenlijk ook een beetje van hem is want we doen alles samen. En zonder hem had ik het niet gered). Zolang de kwaliteit er niet onder lijd zal het voor hem niets uitmaken hoe ik er uit zou zien!!

Zelf hadden zij ook een nieuwtje te vertellen maar daar kom ik later op terug.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: