Op-en-top-ama

Ik heb haar al vaker genoemd in mijn blog, mijn schoonmoeder, met het koosnaampje Ama.Zij is net de deur uitgegaan en heeft voor het eerst kennis gemaakt met Rianne. Ze heeft er het afgelopen jaar erg moeilijk mee gehad en zweeg er in mijn bijzijn over. Ik hoorde wel eens dat zij flink wat traantjes had laten vloeien als ik ter spraken kwam, maar nooit in mijn bijzijn.Ik snap dat wel, het ik ook niet niks als zoiets gebeurd. Het waren haar kleinkinderen en dochter waar zij zich zorgen over maakte. Daarnaast heeft zij het ook in haar privéleven zwaar gehad. Zij verloor haar man en de nalatenschap zorgde voor wat heftige ongemakken. En al die tijd maar klaar staan voor ons gezin en haar dochter. Steevast is zij elke dinsdag en woensdag bij ons om fijne dingen met de kinderen te doen en even haar huishoudelijke kunnen in ons huisje bot te vieren. En dat al ruim 10 jaar achtereen zonder één onvertogen woord. En ze heeft met ons al heel wat te stellen gehad. (Wij zijn nooit een standaard burgerlijk gezin geweest en hebben menig stormen doorstaan. De ongekende liefde die binnen ons gezin heerst is alleen zo overweldigend groot dat geen storm of orkaan te groot is).

Maar goed, Ama heeft het allemaal getrotseerd en nu komt daar ook een Rianne bij kijken.

Afgelopen week heeft zij via mijn schoonzusje foto’s van mij gezien en dat stelde haar gerust. Ook heeft zij de afgelopen weken gehoord hoe liefdevol de kinderen er mee omgaan en er zelfs een beetje vrolijker van worden. (Onze oudste zoon van 16 is closer en gezelliger als jaren er voor!) Nu ben ik aanstaande zaterdag jarig en ditmaal wil ik dit wel vieren, vieren als mijzelf. Mijn vrouw had haar verteld dat ik mijn verjaardag wilde vieren als Rianne en dat zij van harte welkom is. Dit nam zij van harte aan. Ook vertelde zij mijn foto’s te hebben gezien en mij een mooie vrouw vond, WAUW!!! Nadat mijn vrouw mij op de hoogte van het gesprek had gebracht stuurde ik Ama een lief dank-je-wel berichtje. Hierin vroeg ik haar of ik vandaag mijzelf mocht laten zien en of zij mij wilde adviseren met de outfit voor zaterdag. Zodoende maakte zij vanmiddag kennis met Rianne. Heel even schrok zij en zag ik dat zij even vocht tegen een traantje. Maar zo sterk als zij is was dit van korte duur. Ze bewonderde mijn gekozen outfit en had niet echt corrigerende opmerkingen 😃. Nadat het ijs was gebroken hebben wij het heel gezellig gehad en ging alles zoals het hoort te zijn. Gewoon gewoon, geen blikken of opmerkingen waar iemand zich ongemakkelijk bij voelde of zo.

Het blijft een mooi en bijzonder iets om ZO geaccepteerd te worden alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Z moet het ook eigenlijk zijn, maar jij en ik weten wel beter dat dit niet altijd zo zal zijn.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: