LHB(T)

images

Een vraag die mij bezig houd:

Zijn de tijden zo veranderd dat mannen nu vrouwelijker kunnen zijn als ooit daarvoor? Ik vraag dat omdat ik tot nu toe niet één keer benaderd ben over mijn manier van kleden en overige zaken die toch echt vrouwelijk zijn. Kijk, jaren lang heb ik alle vrouwelijke gevoelens verstopt en daar was ik een expert in. Ook de uiterst pijnlijke ervaring van mijn eerste transitie speelde daarbij een grote rol. Ik had immers het vrouw zijn volledig afgezworen. Dus als ik terug kijk op de afgelopen 20 jaar dan was de de-transitie toch redelijk goed gelukt, niemand kon aan mij zien dat ik ooit eerder als vrouw heb geleefd. Ik was een zwaar behaarde man met stoppelbaard en wenkbrauwen waar je u tegen zei. Ik was fors, zeg maar eigenlijk dik en meed kleding die maar ietsje pietsje androgeen zouden kunnen zijn. Nu ben ik een jaar verder, heb hele lange verzorgde nagels, geëpileerde wenkbrauwen, glad geschoren armen en benen, draag bijna dagelijks een bh met vulling en komt mijn kleding 100% uit de vrouwelijke garderobe. En niemand vraagt aan mij wat er aan de hand is of kijkt met een blik zo van wat is dit! 20 jaar geleden en daarvoor, zou je op zeker verwensingen naar je hoofd hebben gekregen. Op zijn minst zou ik voor homo zijn uitgemaakt. Nou weet ik niet of ik nu iets zeg wat ik uit zijn context ruk maar ik denk dat het mede te maken heeft dat homoseksualiteit een gemeenschappelijk goed is geworden. Niet dat er maar één opmerking die kant op is gemaakt maar dat toch die beweging of zeg maar levenswijze zo ingeburgerd is dat niemand er meer van op kijkt. Zeg nou zelf, een man die zich vroeger vrouwelijk gedroeg of enigszins vrouwelijke zaken toe-eigende werd steevast voor homo uitgemaakt. Mijn complimenten dus voor de LHB gemeenschap die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Nu zullen er vast mensen zijn die zeggen dat de acceptatie van homo’s, lesbiennes en bi-seksuele nog veel te wensen over laat. Dat zal op een zeker gebied best wel zo zijn maar buiten een paar rechtlijnige conservatieve dom denkende mensen in mijn omgeving ken ik verder niemand die zich negatief over anders uitende geaardheden uitlaat. Dan rest nog enkel de acceptatie van transgenders. Ook daar word hard aan gewerkt en de laatste tijd komen deze positief aan bod in de media. Bewust heb ik de T van LHBT tussen aanhalingstekens gezet omdat ik uit de transgender gemeenschap hoor dat zij daar toch een buitenbeentje zijn. Ik kan dit alleen maar van horen en zeggen want ik heb mij nog niet getoond als vrouw in deze wereld. (Wat ik overigens op zeker wel heel snel zal gaan doen!) Tja, ik kan mij voorstellen dat een homoseksuele man het niet grappig vind als een voor hem aantrekkelijke vrouwelijke man een geslachtsverandering ondergaat en ik mij ook kan inbeelden dat een doorgewinterde lesbienne een transvrouw altijd als gewezen man blijft zien. Maar zijn zij zich er nog wel van bewust dat ook hun vrijheid van nu ooit anders is geweest? Wel heb ik mij geuit tegenover homoseksuele vrienden en die waren juist 100% positief. Ik ga dus snel ervaren of die negatieve geluiden wel zo negatief zijn. Om andere redenen heb ik de laatste jaren veelvuldig in LHBT kringen vertoefd en dit is mij uiterst positief bevallen. Ik heb er vrienden gemaakt en ervaren dat je daar juist vrij bent en veroordelingen een ver van je bed show zijn. Ik ga het snel beleven en zal er over schrijven.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: