Travisage

Aan mijn figuur kon ik het afgelopen jaar werken en ben best trots op het behaalde resultaat. Het is nog niet “af” maar het zal met een beetje doorzettingsvermogen en de hulp van de hormonen best wel representatief worden. Mijn gezicht vond ik wel zorgelijk, hoe ik ook experimenteerde met make-up, sieraden en goedkope pruiken, ik bleef een harde en donkere mannelijke uitstraling houden. Ik besprak dit regelmatig met lieve mensen om mij heen en stuk voor stuk zeiden zij dat het wel goed zou komen met de juiste look. Zoals mijn schoonzus er van overtuigd was dat mijn ronde gezicht veel vrouwelijke trekken heeft. Zij kan het weten als zeer professionele schoonheidsspecialiste. Maar het meeste kwam van mijn lieve vrouw die een bepaalde look voor ogen had. Zij stelde mij altijd gerust als ik weer eens mijn twijfels had. Zij zag ik mij één van mijn zussen die lang zwart haar heeft en soms opperde zij dat blond ook niet zou misstaan.

Afgelopen week kreeg ik het fiat om een stap verder te gaan met mijn transitie, ik mag aan de hormonen en starten met de real-life-test. Om dit te vieren heeft mijn vrouw een afspraak gemaakt bij Travisage, een gespecialiseerde salon voor transgenders. (Waar mannen zich even vrouw kunnen voelen maar waar je ook op een veilige manier alles kan aanschaffen wat een man naar vrouw maar nodig heeft).Gisteren was het zover. Vlak voor vertrek nog even snel onder de douche en mijn gezicht even diep uitgeschoren. Ik koos voor een eenvoudig setje kleding, waar ik al regelmatig mee over straat ga. Wel alles uit de garderobe van een vrouw maar niet te opzichtig. (Iets wat ik toch al niet snel zou doen 🙂 ). De hakje nog even veilig mee in een tas omdat dit nog even niet tot de mogelijkheden behoorde.

Zoals Truus van Travisage al had gezegd stond de poort naar het privé terrein al uitnodigend open en konden wij zo naar binnen rijden. Nog voordat wij uit de auto waren gestapt sloot de poort weer en stond ik op een knusse binnenplaats waar wij hartelijk welkom werden geheten. Allereerst werden wij ontvangen in een gezellige ruime keuken met een heerlijk bakje koffie. Daar spraken wij een tijdje over van alles en nog wat en Truus was een geweldig luisterend oor. (Ik denk dat iedereen die drempelvrees heeft dit binnen een minuut kwijt is). Daarna werden wij uitgenodigd om naar de salon te gaan. Een knusse ruimte vol met al de spulletjes die ik al eerder genoemd heb. Nu kwamen wij voor een make-over dus ik zat al snel achter de kaptafel. Stap voor stap bracht Truus make-up aan en legde alles rustig uit. Zij deed alles heel basic, om jezelf in de toekomst makkelijk te kunnen opmaken en eventueel verder te kunnen experimenteren. Maar het resultaat was binnen een half uurtje echt verbluffend!!

Hierna dook Truus de pruikenkast in, zij had iets op het oog. (Wij hadden geen voorkeur gegeven en gaven haar als expert de vrije hand). Als eerste kwam zij met een pruik waar ik echt van schrok, kort met bruin tinten. Ik moest gelijk aan een persoon denken waar ik niet zo’n goede herinneringen aan had maar gaf het uiteraard een kans. Ik moet zeggen dat het op de een of andere manier wel stond maar die associatie had al genoeg teniet gedaan :). Daarna een pruikje met iets langer haar en minder bruin tinten, ook dat misstond niet maar had nog niet het totale YES gevoel. Mijn vrouw opperde voorzichtig haar gevoel naar het blonde toe en Truus pakte er een waar blond in een soort van uitgegroeide stukje in zaten. Ook was hier het haar ietsje langer dan de vorige. En jawel, dit stond zo goed dat er nog een pruik met blonde high- lights werd aangemeten. Dit werd hem dus, ik was hier helemaal weg van en het resultaat was verbluffend. wat ik zelf niet voor mogelijk had gehouden was gebeurd, ik zag er zo vrouwelijk uit!

Hierna was het tijd voor een beetje ontspanning en gingen wij weer naar de knusse keuken terug voor een kopje koffie en een sigaret. Na een fijn gesprek was het tijd om huiswaarts te keren en moest helaas de make-up weer verwijderd worden. Echt heel jammer want ik had dolgraag zo naar huis gegaan!! Met veel tips en een smile van oor tot oor weer naar huis gereden en s avonds diverse foto’s bewerkt en gedeeld.

10-15

DSCN0231

One Comment on “Travisage

  1. Wat leuk. Ik ben in het begin ook eens bij Truus geweest. Van haar heb ik het opmaken geleerd. Aardige vrouw.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: