Visboer 

Af en toe geraak je in een gesprek waarin beiden dingen zeggen of toespelingen doen die nergens over gaan maar wel recht in de roos zijn.

Wij hebben nu een jaartje eindelijk een Viskraam in Zoetermeer die goeie haring heeft. Een die ze vers voor je neus schoon maakt en niet te zuinig is met uitjes. Het werd tijd na 17 jaar! Voor mij en mijn zoontje is de donderdag een hemelse visdag. Bij de kraam krijgt hij gelijk een stukje afgekoelde kibbeling terwijl er 3 harinkjes worden schoongemaakt. (We laten hem eerst de kibbeling opeten want als hij de haring ziet gooit hij direct de kibbeling op de grond). Het mannetje van slechts 17 maanden oud geniet van zijn haring, net als de andere klanten die van hem genieten.

Goed, maar ik dwaal een beetje af. Ik raakte afgelopen donderdag in gesprek met een oude dame die een tikkeltje onder invloed van sterke drank was. Zij bleef maar praten over het feit dat de baktijd van haar lekkerbek zo lang duurde. Om haar een beetje te paaien bood de visboer haar een prikkertje aan waarop een grote mossel was bespiest. “Ik krijg een mossel” zei ze….. “Ik ook” zei ik. Waarop zei waarschijnlijk dacht dat ik hem wel zou lusten en spontaan vroeg ” wil je mijn mosseltje”? Zonder een spier te vertrekken vertelde ik haar dat ik liever ga voor een nieuw exemplaar!  (Spontaan kreeg ik dus een prikkertje).

Ik was voldaan van de haring en zette de kleine in de autostoel. Toen mijn vrouw instapte, zei had niets van het gesprek meegekregen, vroeg zei wat er aan de hand was. Ik had zo’n brede smile op mijn gezicht. ( ik gaf daar maar geen antwoord op want haar stemming was meer gericht op de zak kibbeling die ik voor haar en de overige gezinsleden had gekocht).  Een binnenpretje antwoordde ik alleen.

2 Comments on “Visboer 

  1. Heel benieuwd naar de reactie van Saskia toen ze dit las 🙂 🙂 🙂

    • Dat was even terug. Maar kan mij nog goed herinneren dat wij er heel hard om gelachen hebben😃😃

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: