Camouflage

108352021

Ik ben dol op de natuur en dwaal het liefst uren door uitgestrekte bossen, over de heide en over de zandvlakten die Nederland rijk is. Maar ook de Ardennen zijn mijn favoriet. Tijdens mijn diensttijd vond ik de oefeningen in het veld  dan ook geweldig, vooral het camoufleren, het volledig opgaan in je omgeving. Ik was daar best goed in en transformeerde mij regelmatig in een dennenboom, loofboom, heidestruik of een van de vele siergrassen. Soms zelfs in een bergje zand. (Het is mij in Libanon echter nooit echt gelukt om voor cactus of druivenrank door te gaan, dat is meer iets voor de toneelschool).  Even voor de duidelijkheid, het was toen al niet toegestaan om de natuur te vernielen dus er werd zorgzaam omgesprongen waar je het camouflage materiaal vandaan haalde.

Het camoufleren zit een transgender waarschijnlijk in het bloed. Velen onder ons hebben een periode gekend dat zij zich wilde voordoen in het gewenste geslacht en juist zo perfect mogelijk de gehate geboorte afwijkingen camoufleerden. Dat was een lange lijdensweg, voor mij in ieder geval wel. Als kind kon je je makkelijk verkleden en ook waren themafeestjes en carnaval een welkom geschenk. Maar daar tussenin had je niks. Ja, de besloten clubs en verenigingen. Best wel eenzaam dus.

Ik kan mij alle pogingen nog goed herinneren die ik van jongs af aan heb ondernomen om mij te camoufleren naar het gewenste geslacht. Want dat was het toen, je camoufleerde jezelf in een meisje, een vrouw. Stiekem en alleen en later met allerlei trukendozen om maar niet herkend of bespot te worden.

Maar daar komt een tijd dat je je realiseert dat het niet de mannelijkheid is die je camoufleert maar juist je vrouwelijkheid. Je komt er achter dat je jezelf al die tijd voor de gek hebt gehouden. Je was niet eenzaam en alleen als je even de ruimte had om meisje of vrouw te zijn, maar juist andersom.

Het is nu tijd om die camouflage af te gooien en te laten zien wie ik werkelijk ben. Tijd om te gaan genieten en het leven te omarmen. Ik ga niets, maar dan ook niets meer camoufleren, ik ben mooi zoals ik ben en zal alleen maar mooier worden met behulp van wat hormoontjes en een noodzakelijke medische ingreep.

En dan nog één keer die oerkreet van een officier te velden: “DE-CAMOUFLEREN”.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: