L x B x H

Mierentietjes of mega borsten, voor de één een pre en voor de ander een ware hel. Een strak velletje of zwembandjes waar je een glas op neer kunt zetten. Een schattig wipneusje of een haak waar je een blik bonen mee kunt openmaken. Ik kan zo wel een hele poos doorgaan. Het zijn lichamelijke ongemakken die iedereen kent, ongemakken waar de persoon onder kan lijden of zich er helemaal niet aan stoort.  Het word al wat anders als het aandoeningen zijn waar je spontaan mee te maken krijgt, zoals acne, roos en dat soort zaken. Meestal lig je daar wel van wakker en bestrijd je dit met middeltjes van de drogist of apotheek. Ja, en dan de lichamelijke afwijkingen, die je vanaf je geboorte hebt meegekregen of ontstaan zijn door letsel of ziekten. (Lees: hiermee trek ik geen enkel vergelijk naar mezelf of een ander persoon die in dezelfde situatie als ik verkeerd). Dan kennen wij ook nog de cosmetische gebreken waar niet noodzakelijk iets aan gedaan moet worden maar waar een persoon zichzelf niet prettig bij voelt. Daarvoor hebben we op iedere hoek een sportschool en heeft elk zichzelf respecterend gehucht wel een praktijk voor plastische chirurgie.

Iedereen heeft eigenlijk wel wat, iets wat niet deert of iets waar iemand gebukt onder gaat. Inmiddels is de medische wetenschap zo ver dat voor de meeste zaken wel een oplossing te vinden is. Al is dat ook sterk afhankelijk van de mate waarin een persoon uiteindelijk tevreden kan zijn met het behaalde resultaat. Dat is echt voor iedereen verschillend. Daar komt nog eens bij dat de omgeving er ook een grote rol bij speelt.  Jij en ik begrijpen donders goed dat bepaalde ongemakken aangepakt moeten worden, daar liggen wij geen seconden over wakker. Wat anders is het als mensen dit om cosmetische redenen doen. Je mag het eigenlijk niet veroordelen maar ook ik trek wel een wenkbrauw(tje) omhoog als er zo’n geplastificeerde paspop voorbij loopt. Ik staar hem of haar dan niet na om uit te lachen, (echt niet!) maar kijk of het gat in de rug zichtbaar is waar de sleutel in gaat om de veer op te winden. Ik ben tenslotte jaren lang EHBO’-er geweest en je weet nooit of je hulp aan die persoon moet bieden).

Het geslacht speelt ook nog eens een rol. Vrouwen zijn over het algemeen veel meer bezig met hun uiterlijk. Voor zichzelf en voor de buitenwereld. Ook willen zij er voor hun partner graag op en top uitzien. Er zijn ongemakken die zij bij een groot geluk krijgen, de geboorte van een kindje. De meesten moeten er toch wel hard aan werken om de striae en het slappe buikje weg te krijgen. De dikke enkels en bovenbenen verdwijnen doorgaans snel want zij krijgen het heel druk met verzorgen. De borst voedende moeders moeten eerst wennen aan de explosieve groei van de borsten waarbij geen enkele bh meer past en daarna van het snelle inzakken daarvan. Er zijn van die ongemakken waar ook niemand iets op aan te merken heeft want een vergroting of verkleining is algemeen geaccepteerd door vrouwen. Natuurlijk zijn de haantjes blij met een vergroting, ik ken ze niet die er tegen zijn. Een verkleining is ook niet voor niets, je zal er maar onder gebukt gaan, altijd rug, schouder en nek klachten om niet te vergeten die blikken van anderen, die zien alleen maar “dat” en niet meer de persoon. Tsja, en dan de mannen. Ook hier zie je er steeds meer die veel aan hun uiterlijk besteden. Een goede zaak want mannen zijn over het algemeen niet zo bezig met wat een ander van hun vinden op lichamelijk gebied. Het zal hun een worst wezen of zij er na jaren van samenzijn nog aantrekkelijk uitzien voor hun partner, terwijl zij dit wel andersom verwachten. Het is met name alleen die “worst”die hen wel bezig houd. De LxBxH is zo belangrijk dat dit al vanaf de pre pubertijd tot aan hun sterfbed een hot item is.  Ik kan er over meepraten want ik heb vele uren met mannen alleen mogen doorbrengen en het is echt iets waar ze maar op terug blijven komen. (Lees: niet alle mannen hoor, dus vrienden en (sommige) collega, voel je niet aangesproken. Wel is het zo dat ik geen vrienden heb uitgezocht die alleen maar denken en doen vanuit het punt van hun worst, dat zijn namelijk eikels! En daar zijn er in de bouw genoeg van). Daar waar vrouwen in gezelschap van alle geslachten en leeftijden zonder blikken of blozen ongemakken tijdens een verjaardagsfeestje of intiem onderonsje bij het eten over durven en kunnen praten, zullen mannen dat niet zo snel doen. Ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt in gemengd gezelschap. Ja, ik ken zat van die eikels die op de werkvloer alleen maar vanuit dat puntje praten en doen, maar thuis bij moeders de vrouw zo mak als een lammetje zijn.

Is het daarom zo logisch dat vrouwen over het algemeen veel positiever staan tegenover mensen zoals ik? Ik heb er werkelijk nog geen een gehoord die op een negatieve manier op een eventuele geslachtsverandering wees. Het kwam wel ter sprake maar op een gezonde niet seksistische manier. Gewoon op een wijze dat je je er niet ongemakkelijk bij voelde. Gewoon een ongemak aanpakken zoals boven is omschreven. Dat is heel wat anders bij “die eikels”, want daar ging het bijna direct over. Je zult het niet geloven maar bij het hebben over het krijgen van borsten en een eventuele vergroting zag je de glinstering in hun ogen en bij het item worst werd er steevast iets veilig vast gehouden en bespeurde ik kippenvel van teen tot kruin. Ook onder ons soort mensen heb je ze in alle geuren en kleuren maar een ieder wil alleen maar het geluk bereiken. En nee, ik zelf ben niet van plan om mij door een passant met EHBO te laten nastaren op zoek naar een sleutelgat. Als ze willen lachen mag dit, wat dat zijn de types die niet anders denken dan met het genoemde puntje!

Punt!

 

 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: