Net zo’n vader

Onze dochter is net met haar vriend wat gaan drinken. Even daarvoor was zij bij ons en heeft gehoord waar ik mee bezig ben. Punt.

Was het werkelijk zo makkelijk? Het lijkt er wel een beetje op.  Het is al even geleden dat mijn vrouw ietsjepietsje over mij had losgelaten tegenover de schoonmoeder van onze dochter. (Onze dochter woont daar nu zo’n 7 maanden in). Dus vond ik het zelf niet zo onlogisch om eerst een gesprekje met de schoonmoeder te hebben voor ik onze dochter maar iets ging vertellen. Samen hadden wij afgesproken dit na de vakantie te doen maar het liep anders. Onze dochter heeft iets meegekeken van deze afspraak en werd terecht heel nieuwsgierig. Ze wilde het zo graag vandaag nog horen en heb dit uiteraard niet uitgesteld.

Geen traantje, geen boosheid, alleen maar blij dat ik geen nare ziekte had of zo en volgens haar kon het op zeker geen scheiding zijn. “Wat er ook gebeurt, jullie gaan nooit uit elkaar”, zei ze. De schat.  We hadden niet veel tijd samen. Ze wilde naar haar vriendje en gaan stappen. Het leuke is dat zij veel positieve berichten gelezen heeft over Caitlyn Jenner en haar een mooie vrouw vind. Ook vind zij dat haar kinderen er zo lief en ontspannen mee omgaan. Als klap op de vuurpijl vertelde zij dat een vriendin van haar ook zo’n vader heeft!! Ze maakte zich geen enkele zorgen over pesten of zo. “Voor zo iets word je echt niet meer gepest op school en ze zijn het zo ie zo na een week vergeten. En als ze jou pesten, dat gaat op zeker niet gebeuren”, zei ze. De schat verdedigd mij nu al.

Ik laat het nu even rusten maar moest het delen met jullie!

4 Comments on “Net zo’n vader

 1. Er is nog een lange weg te gaan en je dochter zal misschien ook nog wel moeilijke momenten mee gaan maken, want het is óók een afscheid en daar hoort vaak ook verdriet bij, maar dit is een prachtige eerste stap. Als je haar de ruimte geeft om er te laten zijn wat er is, dus ook eventueel verdriet of weerstand, dan komt het goed. Ze houdt van je. Jullie houden van elkaar. Dat is in ieder geval duidelijk en de beste basis voor de toekomst.

  • Hoi Rick,

   dank je wel voor de lieve woorden. Ik houd heel veel van mijn kinderen en het is mij aan alles om voor hun geluk te gaan. Ik moet daar ook gelukkig voor zijn, dat is waar en deze stap is er een uit duizenden. Wat een leive reactie van haar. De volgende op het lijstje is onze zoon van 15. Dat word wat lastiger omdat hij erg op zichzelf is maar ook ik als vader een groot voorbeeld voor hem ben. Hij wil zo’n beetje alles doen wat ik heb gedaan dus graag het leger in. Daar heeft hij alles voor over en ik train heel veel met hem. Hij voor de spieren en ik voor het strakke figuur :). Over de jongste telgen in huis maak ik mij minder zorgen. Hopelijk kan zijn grote zus hem ook een beetje bijstaan als het zover is.

   Liefs,
   Rianne

 2. Wat een mooie en hoopgevende reactie zeg. Mooi. Mijn zoon zei toen precies hetzelfde: gelukkig gaan jullie niet uit elkaar. Mooie stap.

 3. Ik was erbij. Het was een zeer bijzonder en zelfs een bijna magisch iets tussen vader en dochter. Ze zijn oprecht close en verbonden en de verbinding werd 0% verbroken. Ze heeft hele lieve dingen gezegd en misschien is het feit dat er veel meer media aandacht naar transgenders uitgaat, dus ook voor de jeugd veel opener hiernaartoe is, het ook in haar omgeving makkelijker te bespreken is. Ik vind haar stoer, dapper, trots en liefdevol. Ik ben samen met Rianne het supertrotst op ons meisje!!!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: