Eén en één is

4 geweldige kinderen en een schat van een vrouw. Een schoonzus- en moeder uit duizenden. Onschatbare familie. Lieve betrouwbare vrienden. Een geweldig warm huis. Een eigen bedrijf dat langzaamaan uit de crisis kruipt. Een lichaam waar een man trots op kan zijn. Wat wil een mens nog meer?

Elk stukje komt wel aan bod in mijn blog en vooral het laatste, want daar gaat het tenslotte om, een lichaam waar een man trots op kan zijn. Waarom zie ik dat dan niet? Waarom kan ik niet gelukkig zijn met hetgeen ik nu met dit lichaam heb gedaan en bereikt? Het is zo vreemd om voor de spiegel te staan en te kijken naar een persoon die niet je eigen is. Een persoon die door anderen word bewonderd, waar ze van houden. Waarom moet je zo nodig mensen pijn doen door die persoon uit hun leven weg te halen? Het voelt daardoor zo egoïstisch, het meest voor de kinderen. Je wilt ze juist beschermen tegen alle onheil in de wereld, ze een onbezorgde fijne jeugd geven. Zoals het nu is, is het goed. Wij hebben er altijd voor gezorgd dat de kinderen niet de dupe werden van onoverkomelijke zaken die op ons pad kwamen en zijn daar in geslaagd.

Waarom houd je niet vast aan hetgeen je nu hebt bereikt? Dat word vaak gevraagd en spookt ook door mijn hoofd. Het gaat helaas niet. Het voelt als een verraad naar mijzelf. Het ruiken en voelen aan de ruimte voor de zo fel begeerde wens naar het gewenste evenwicht van lichaam en geest heeft voor mij het beeld geschapen dat juist dit voor het gewenste geluk in mijn gezin heeft gezorgd. Dat ik door moet gaan om het evenwicht te bewaren. Bijna een jaar is voorbij gegaan, een jaar dat er geen alcohol excessen meer zijn geweest, een jaar waarin veel is veranderd en waarop alleen maar positief op kan worden terug gekeken. En dan zou er een nieuw jaar aanbreken waarin alle rust zou worden verstoord, verstoord door mij! Kop in het zand steken en doorgaan zoals het nu is, onmogelijk? Ja, onmogelijk, want het besef is daar dat alles mogelijk is geworden door de positieve flow waar ik in zit. De pogingen die ik de afgelopen maanden heb ondernomen door vast te houden aan hetgeen ik nu als man heb bereikt zijn doodlopend omdat het domweg niet door een “man” is gedaan. Sterker nog, de eerste echte poging daartoe leidde rechtstreeks naar de slijter en het besef dat de man alleen maar staat voor onheil.

Voor de volwassenen onder ons is het niet zo moeilijk om één en één is twee te denken en mij het mooiste te gunnen in het leven, maar geld dat ook voor de kinderen? Hoe breng je over dat de pappa van nu, de pappa van het laatste jaar niet de persoon is die zij zien. Een indringer die alles op zijn kop gooit of een persoon die het leven voor hun aangenamer zal maken. Hoe breng je over dat er geen andere weg is als de eenheid zoals die nu is bewaard en gekoesterd moet blijven? Het is makkelijk om te zeggen dat het uiterlijk van de pappa niet zal veranderen, dat de persoon pappa altijd zal blijven. maar dat is gewoonweg niet zo. De verandering zal, Goddank, geleidelijk zijn maar de mannelijke pappa zal in zijn geheel een vage herinnering worden. Waren kinderen maar net als volwassenen, die houden niet onvoorwaardelijk van een persoon die indirect niet goed voor ze is, die accepteren geen slecht gedrag. Nee, mijn kinderen houden heel veel van mij als pappa, de pappa waarvan ze in hun prille leven veel hebben geleerd en waarmee zij zich hebben gespiegeld.

Ondanks alle steun van de geliefden om ons heen zullen wij het uiteindelijk zelf moeten doen, zelf de kinderen op dit pad moeten leiden. Het pad belopen waar wij al een jaar op wandelen en waar het geluk bewaard en bewaakt moet worden, hun geluk! Is het gek dat ik denk dat mijn geluk staat voor een gelukkige toekomst voor hun?

3 Comments on “Eén en één is

  1. Lieve Rianne.Het zal best moeilijk worden voor de kids . Maar een “vader” die straks gelukkiger is als “moeder” ! Zal de kids vast ook geluk brengen ! Jullie hebben altijd alles overwonnen met elkaar. Heel Veelliefs ! Vrienden voor het leven.

    • Lieve Vrienden voor het leven, natuurlijk twijfelen wij er niet aan dat wij dit ook met vlag en wimpel zullen doorstaan. De kids zullen het zeker moeilijk krijgen maar er zijn gelukkig veel lieve mensen om hun heen. En wij als ouders zullen over ze waken! Ik blijf altijd hun vader want ze hebben al een moeder, Hihi.
      Liefs, Rianne

  2. Ik maak me geen zorgen lieverd. Je bent zo ontzettend begaan en betrokken naar onze kinderen. Er is zoveel liefde en warmte in ons gezin, onvoorwaardelijk. Ze willen oprecht en alleen maar jou gelukkig zien! Ze gunnen jou de wereld zoals jij dat hen ook zo gunt. Je maakt kleine stapjes, zeer goed te volgen tempo voor klein en groot!!! Zo ontzettend dankbaar dat je in mijn leven kwam en mij meeneemt op deze mooie reis!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: