Ik ben ik

 In mijn jeugd heb ik aan stromingen meegedaan die voor velen een schok waren. Ik ging daar best ver in en alles moest perfect passen. Van het haarlokje tot aan de zolen was het één geheel. Toen helemaal wars van de punk rage droeg ik veiligheidsspelden in mijn oren en zelfs een in mijn mondhoek. Het donkere lijntje van oogpotlood ontbrak ook niet. (In het leger kreeg ik zelfs een uitbrander omdat ik het regiment te schade zou maken met mijn outfits).  Maar ik had zeker ook een eigen stijl, die tussen de looks van Bowie en Split Enz in hing. In ieder geval kende ik vele metamorfoses in mijn leven waar de transfer naar mijn eigen ik wel de meest in het oog springend was. En ja, de jaren die ik sleet als huisvader en echtgenoot kende verder weinig uitspattingen maar was doorgaans wel verzorgd. En nu ik weer alles pas experimenteer ik er op los, heerlijk is dat!!

Maar waar ik van op kijk is dat mensen zich nu verontrusten over de naderende coming-out in vrouwen kleren. Misschien zijn ze bang dat ik mij belachelijk ga maken door een hotter than my daughter look. Dat dit dan voor de kinderen ook heel erg shokerend zal zijn begrijp ik zelf ook wel en zo ben ik ook niet. Ook zie ik mijzelf niet als een dragqueen op het toneel verschijnen. Dus die rust kan ik ze alvast geven. Ik wil ook gewoon kunnen bankhangen zonder eerst twee uur te moeten tutten, lekker in shirtje shortje of iets anders wat lekker zit. 

Ook is er een bezorgdheid over mijn lichaamsbouw en mijn gezicht. Dat ik straks zo verander dat niemand mij meer herkend! Natuurlijk zal ik veranderen maar dit gaat zo langzaam dat het voor een ieder een te volgen rijping is. (Als er een pilletje bestond die mij in een nacht in een diva zou veranderen dan hadden ze inderdaad een puntje gehad. Maar komop zeg). Even tussen ons, maar het gebit van Gerard vind ikzelf zo’n grote verandering dat ik er maar niet aan kan wennen.    En ik ben, al zeg ik het zelf, al heel erg veranderd. Ik ben reeds tussen de 30 en 35 kg lichter en voor sommige een cultuur shok. Maar nog niemand heeft iets gezegd van de verdwenen bossen haar op mijn benen en armen. 

Als ik om mij heen kijk naar de diversiteit aan mensen dan weet ik zeker dat mijn persoontje zich beter zal kleden als 80% van de vrouwen op het schoolplein. Cup f en een Japanse rundvlees kont is niet mijn streven en ga voor lekker normaal, net als jullie😃

Ik ben ik en jij bent jij en deze ik stelt positieve kritiek heel erg op prijs want deze ik moet nog veel leren. Het voelt ook als geaccepteerd worden voor hetgeen er in mij om gaat. Ik presenteer mij graag en repareer zo nodig op jullie advies. 

One Comment on “Ik ben ik

  1. Haha, het zal allemaal wel mee vallen en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het mensen meer opviel toen ik met een kort kapsel rondliep (al ging dat geleidelijk) dan toen van dubbel-D-cup naar plat ging…
    Raar maar waar.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: