Daar zit lucht in

Eindeloze slapeloze nachten bezorgde ik iedereen die maar in een straal van 100 meter in mijn buurt waren. Ik snurkte het stucwerk van de muren.  En zo word ik nog steeds herkend door oude dienstmaatjes. (Stiekem tijdens patrouille slapen was hierdoor niet mogelijk, de Palestijnse ‘vijand’ zou mij snel gevonden hebben). 

Zo’n vijf jaar geleden kwamen de geleerden er achter dat ik een ernstige vorm van slaap-apneu had. Eindelijk kon ik mij nu verdedigen over het feit dat ik overal en nergens in slaap viel. Ja, zo gezellig was ik! (Het lag dus niet aan jullie). Er gingen een heleboel deuren voor mij open en kreeg onder andere mijn energie weer terug. Ik leefde weer. Ook mijn naaste kon weer slapen en hoefde mij niet om het kwartier op mijn zij te duwen.

Dit alles dankzij een vernuftig apparaat die d.m.v. luchtdruk de boel in de keelholte open houd. Eerst kreeg ik de aansluiting met twee doppen in mijn neus (wat een rot ding) en daarna een neusmasker. Dit ging enkele jaren redelijk goed, tot een half jaartje terug. Ik zeg redelijk omdat de vooruitgang voor mij al magnifiek was dus waarom zou ik ergens over zeuren? Maar zoals altijd komt aan iets moois een eind!  Het apparaat en ik kregen ruzie en mijn partner met allebei! Ik werd weer vermoeider en lag overdag zo maar even een power nap te doen. Mijn partner kon pas slapen als ik op stond of als zij nood gedwongen de logeerkamer bezocht.

Na eindeloze onderzoeken de afgelopen weken en het wisselen van maskers kwam er opeens een reddende engel uit de lucht vallen. Tijdens een telefonisch onderonsje tussen mijn partner en de leverancier werd de vraag gesteld of ik vaak verkouden ben, huh??? ” maar hij (zij) heeft chronische bijholteontsteking, zijn (haar) neus zit bijna altijd verstopt! …………… En toen kreeg ik afgelopen week een full-face masker per post opgestuurd.(zonder F-16). Maar die was niet ingemeten en paste helemaal niet. Na twee helse nachten maar weer naar de longpolie met alle apparatuur in mijn handtas. Daar werd mijn hoofd ingemeten en heel voorzichtig vroeg de specialiste :” vind u het heel erg om een masker te dragen die doorgaans door vrouwen word gebruikt, u heeft namelijk een klein maatje nodig en dat zie ik nooit bij mannen!”

Wat heb ik vannacht lekker geslapen!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: