Een werkrok a.u.b. 

Naast een van mijn werklocaties is een winkeltje met 2e hands kleding. Waar  ik tijdens de koffiepauze en het binnenhalen van de nodige nicotine, de kleding in de etalage bewonder. Afgelopen week kon ik mij even onttrekken aan de ogen van het personeel en glipte naar binnen. (Ik ben nog niet zo dapper als 20 jaar geleden. Toen stapte ik elke winkel binnen en paste en kocht wat ik leuk vond. Zover ben ik nog niet!). Maar ik was binnen!  Pffff, en toen de volgende stap. Na een kort (piep) praatje vroeg ik op de vrouw af; “mag ik hier als man ook vrouwenkleren kopen?”. Wat klinkt dat achteraf stom! Maar zeggen dat je een mannelijk uitziende vrouw bent die haar bouwvakkers garderobe iets wil vervrouwelijken klinkt helemaal niet.  Maar het hoge woord was er uit. Het bleek helemaal geen probleem te zijn en was ik ook niet de eerste klant met een mannelijk uiterlijk 😃. Er was maar weinig tijd om alles in de winkel goed te bekijken maar ik kon even ongestoord in de kledingrekken snuffelen en zag nu al heel veel leuke dingen! (Mijn oog viel gelijk al op een leuk setje, een topje met een lange rok). Ik durfde het nog niet aan om het te kopen. Niet alleen vanwege de centjes maar ook omdat mijn personeel op de loer lag! Zonder iets te hebben gekocht maar wel heel erg happy verliet ik weer de winkel.

Vandaag liep ik weer naar binnen en stond er een andere vrouw achter de toonbank. Ik liep gelijk naar het rek waar ik afgelopen week het leuke setje had zien hangen. Het hing er gelukkig nog! Die is voor mij! “Dit ga ik wel passen, toch?” Vroeg ik spontaan aan de verkoopster, met een grote smile op mijn toet.  ‘Oh, is het voor jezelf, mij collega had het van de week al over jou,!’  Joepie, ik ga al over de tong. Het maakte het wel makkelijker en na een kort praatje en hele lieve woorden van haar verliet in de winkel met het leuke setje en slecht €. 19,- armer. Omdat ik het niet had gepast, wat in de winkel wel had gemogen kon ik het pas thuis passen. Het paste perfect en zit als een tweede huid, wat een heerlijk momentje was dit weer even. (Al merk ik aan mijzelf dat het steeds meer pijn doet dat het maar slechts een paar minuutjes per week mogelijk is om mij even helemaal om te kleden. Mijn vrouw is altijd heel erg lief en attent maar het lijkt mij ook zo fijn om de mening van anderen te horen, er bij te horen, gelijkwaardig te zijn aan de vrouwen die hier over de vloer komen. Dat ‘hé Ro…., wat zie je er goed uit’, vind ik toch niet zo leuk meer).

Het winkeltje heeft voornamelijk dames- en kinderkleding en alles is in perfecte staat. En dan zijn de prijzen ook nog eens heel schappelijk. Ik hoop dat ik daar snel weer een keertje kan shoppen!

One Comment on “Een werkrok a.u.b. 

  1. Wat een ontzettend leuk verhaal! Echt ik heb genoten:) Wat fijn dat je zo ontzettend welkom bent. Dat winkelt ook een stuk gezelliger. Ik ben stiekem wel nieuwsgierig want jeetje wat een gave outfit heb je er gescoord! Ik was helemaal zo van wauw toen ik je zag in je nieuwe kleding!!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: