32 jaar geleden

Het was vandaag veteranendag. Voor mij als veteraan een speciale dag. Zolang deze dag al bestaat neem ik deel aan de georganiseerde veteranenavond in Zoetermeer. Ook bezocht ik 2x de viering in Den Haag. Dit altijd samen met mijn gezin. 

In Zoetermeer is voorafgaand aan het feest een defilé van leger voertuigen uit alle jaargetijden. Zo ook enkele voertuigen uit mijn tijd, de YP408. Sinds het 1e defilé rijd ik al trots mee en heb een soort band opgebouwd met de mannen die ook elk jaar op dat voertuig mee rijden. Ook al zie ik ze maar één keer per jaar. Al die voorgaande jaren vroegen zij mij om ook in het oude uniform te verschijnen. Dat kwam er niet van omdat ik altijd te laks was met zoeken naar onderdelen van het tenue en dat ik simpelweg een paar maatjes in het rond erbij had gesnoept en gezopen!!

Maar deze keer was ik niet laks. Heel gedreven heb ik alles bij elkaar gezocht en maakte mij niet eens druk of ik er nog wel in zou komen. Om stipt 17:00 uur hees ik mij na 32 jaar weer in mijn gevechtstenue en het zat als gegoten!! Alsof ik het nog dagelijks droeg. 

Ik was dit jaar niet laks, ik deed het niet voor mijn maatjes, ik deed het voor mijzelf! Het hele veteranen gebeuren en de diensttijd in Libanon kwam al een paar keer aan bod en ik had echt iets van nu of nooit. Zeg maar een finale afscheid. 

Ik heb er goed aan gedaan want ik heb een hele fijne avond achter de rug. Ik heb mijzelf weer heel even als man mogen bewonderen in de spiegel en het meest leuke was al die aandacht van vrouwen. Het was een positieve leuke aandacht en mijn vrouw genoot er ook van. Juist omdat het niet een van dattum aandacht was en ik niet het gevoel had dat zij iets van mij zouden verwachten. Maar ik snap nu wel waarom de anderen altijd geüniformeerd gaan 😃

Mocht dit voor mij de laatste keer zijn geweest dan heb ik daar nu vrede mee en wellicht sta ik volgend jaar tussen het publiek als twee van mijn kinderen of mijn vrouw meerijden in het defilé. 

Géééééf acht, brééng groet, ingerukt……. mars, welkom Rianne. 

One Comment on “32 jaar geleden

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: