Spik en span

Weer heeft Sandra mij aangezet om iets te schrijven :). Niet dat het mij aan inspiratie ontbreek hoor!

Ondanks dat ik rust moet houden door een operatie aan mijn hand ben ik druk bezig om ons huisje weer spik en span te krijgen. Het is voor mij nooit een probleem geweest om aan te pakken, zelfs als je er soms moedeloos van word. Moedeloos omdat het na een paar dagen lijkt alsof je het voor niets hebt gedaan. Zien ze het dan niet? Ja, natuurlijk zien zij wel als het opgeruimd en schoon is maar zij zien niet dat hun gedrag er toe lijd dat het snel voorbij is. Of zou het gemakzucht zijn omdat ik het toch wel opruim.

Nu ben ik op de werkvloer een enorme vitrine kast  met bergruimte tegen het lijf gelopen. De oorspronkelijke kast is zeker zo’n 10 meter breed en had dus “net niet” in onze woonkamer gepast. Toen ik deze moest verwijderen en naar de vuilstort af moest voeren kwam het creatieve brein weer in werking. Zo ook de drang naar nog meer opberg mogelijkheden om weer orde en netheid te scheppen in huis. Zo stond onze woonkamer afgelopen week helemaal vol met planken, glasplaten, kastjes en overige onderdelen. Ook stond de bestaande buffetkast overdwars als een soort kamerscherm haakt, middenin de kamer. Gelukkig was dit obstakel dankzij marktplaats en Facebook snel verleden tijd. Na veel passen en meten is van de 10 meter aan kast onderdelen een fraaie wand van 3 meter overgebleven. De antraciete en mintgroene onderdelen zijn hoogglans wit geschilderd en langzaamaan kreeg alles vorm. (Na een slimme tip van mijn schoonzusje ook het werkblad wit geschilderd). Gisteravond was ik al zover om het vitrine gedeelte een beetje te vullen met de enorme voorraad aan LEGO. Mijn zoontje vindt het prachtig dat er nu een heuse stoomlocomotief heen en weer door de kast rijd!

Maar die gecreëerde bergruimte is zo heerlijk en dan die verse hoogglans lak die je tegemoet straalt !!!. Het zet mij aan tot meer en de komende weken moet alles wit geschilderd kan worden er aan geloven. Eerst de keuken en de eettafel, dan de trap en de deuren. Als laatste de raamkozijnen en het plafond.

Wat mij opvalt is dat ik nu mijzelf durf te ontplooien in het creëren van een vrouwelijke in- en exterieur   Ik vind het heerlijk om te tutten met  accessoires die op en top vrouwelijk zijn en denk ik niet door mannen word toegepast in huis. Inmiddels is mijn altijd al aanwezige creativiteit oneindig en vrouwelijker geworden. En weet je, dit voelt zo heerlijk! Heerlijk om deze kant van mijzelf te mogen laten zien.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: