Te doen

Sandra schreef onlangs in haar blog over verre reizen uit het verleden en plekken op de wereld die zij nog graag wil zien. Het waren reizen die zij nog voor de ontcooning heeft gemaakt en nu in haar ware gedaante nog wil ondernemen. (Over haar gevoelens daarover verwijs ik jullie naar haar blog). 

Het heeft mij geraakt, geraakt omdat het emoties heeft losgemaakt. Meerdere malen heb ik dierbaren naast mij gehad die door het lot wreed op een naderend eind werden gewezen. Zij hadden geen keus, zij konden nog maar kort plannen, zij hadden nog zoveel te doen en maakten een ’te doen’ lijst…… 

Er staat mij een mooi en gelukkig lot te wachten en heb geen ’te doen’ lijst nodig. Een lijst maken over wat ik met de buitenkant van mijn lichaam nog zou moeten doen. Het verleden voelt helemaal niet als een afscheid maar er is maar één ding dat ik graag als “man” had willen doen. Ik wilde nog 1x terug naar Libanon. Het deel van Libanon waar nog steeds geen rust is en waar ik mijn dienstplicht heb vervuld. Uitgerekend een klein stipje op de wereldbol waar ze mensen zoals ik niet kunnen waarderen. 

Voor mij voelt niets als een afscheid maar velen zullen afscheid moeten nemen van de rups in mannenkleding.  Voor volwassen dierbaren minder zwaar als voor mijn kinderen. Kinderen die zo gewend zijn aan hun pappa. Voor hun maak ik een ’te doen’ lijst, ja echt!! Een lijst met dingen om ze te laten wennen aan een nieuwe pappa. En als ik het goed doe, doet Rianne niet onder de oude pappa maar krijgen zij er een mooiere voor terug. En zeg nou zelf; het geluk van je kinderen gaat voor een herinnering uit een ver verleden waarvan je niet eens weet of het heden je wel bevalt!

2 Comments on “Te doen

  1. Ik moest echt even slikken omdat het een stukje over Libanon gaat. Mijn allergrootste wens was, om als je vijftig jaar was geworden, wij samen die reis zouden maken… Vijftien jaar had ik er voor gespaard. Helaas kwam toen de crisis en raakten wij echt alles kwijt. Ik wens nog steeds dat wonder, die het toch nog mogelijk maakt. Die reis betekende echt heel veel voor jou! Lieverd de reis die je nu maakt is ook prachtig

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: