Zitten of Staan

Er word momenteel hevig gediscussieerd over het gebruik van toiletten door transgenders. Je ontkomt er niet aan op forums en in de media. Vooralsnog lijken de voor- en tegenstanders gelijk. In Amerika hebben ze inmiddels een paar gendervrije toiletten gemaakt. Maar is dit nu weer het typische hokjesdenken? Zodra het ‘hokje’ een plaatje opgeplakt krijgt is het ineens bedoeld voor één van de twee geslachten terwijl je in menig winkel of kleine cateraar nog steeds maar één toilet hebt. Niet dat ik dat prefereer want ik vind een gescheiden toilet ook prettiger.

Het is niet mijn bedoeling om een discussie aan te zwengelen maar ik heb gisteren weer sinds lange tijd een damestoilet bezocht. Een damestoilet in Mc Donalds en ik moet zeggen dat het ‘hokje’ daar veel schoner was als de heren uitvoering.

Ik hoor jullie al denken; “ging R. dan voor het eerste als Rianne naar buiten”? Nou nee hoor. Ik was samen met mijn vrouw en jongste kindje van 14 maanden aan het shoppen en nuttigden wij iets lekkers op een terras. De kleine werd opeens onrustig in de wandelwagen en toen wij hem er uit hadden getild kwam de bekende walm ons tegemoet, hij had voor zijn leven gepoept en hij zat helemaal onder. Nu zijn wij over het algemeen niet zo moeilijk met het publiekelijk verschonen maar dit wilden wij de overige gasten niet aandoen. De uitbater van het terras dacht in hokjes maar niet genoeg. We zagen een hokjes om te zitten en hokjes om te staan maar er was er geen een om te liggen. (Dat is pas discriminatie!). Dus hop, de kleine op de arm en op zoek naar een verschoonplek. Dat bleek nog niet eens zo eenvoudig, zelfs al wonen wij al 17 jaar en 4 baby’s verder in Zoetermeer. Uiteindelijk bleek het damestoilet van Mc Donalds uitkomst te bieden.

Omdat de kleine zo erg onder zat vroeg mijn vrouw mij even een handje te helpen. Ook was de kleine inmiddels in alle staten door zijn brandend ongemak. Dus hup, ik mee in het damestoilet. De verschoonplek bleek dus zo’n handig klap ding die in lig stand over de wastafel heen hing en de ruimte was net groot genoeg om je kont te keren. Jammer dat wij de blikken van het jonge grut niet konden filmen maar ik denk dat er een paar meiden hun chocolade milkshake hebben laten staan dan wel moeite hebben gehad deze binnen te houden. Zoals het kleine hokje al deed vermoeden was er geen afvalemmer voor luiers dus die ging, samen met zijn romper, in de container voor het maandverband. Om van de nood deugd te maken en ik tenslotte nog veel moet leren heb ik maar gelijk gebruik gemaakt van een van de hokjes. (En het spaarde weer € 0,50 uit). Ik kan niet zeggen dat het anders dan anders zat!

Het shoppen was trouwens een succes alleen bleek een prachtige jurk van de H&M mij thuis niet te passen, het rugpand zat te strak.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: