Van twee walletjes eten

Ik ben nog lang niet zo ver dat ik daadwerkelijk als vrouw door het leven mag gaan maar sommige dingen houden mij bezig. Dingen waarvan een ander wellicht zou zeggen; “waar heb je het over”. Ik lees veel blogs van andere transgenders en herken veel van hun dagelijkse gebeurtenissen en de positieve/negatieve zaken in hun leven. Ook volg ik blogs en forums van partners. Het geeft je veel stof tot nadenken. Het is ontzettend goed dat al deze mensen hun ervaringen delen, mensen zoals jij en ik of juist mensen die nabij een transgender staan kunnen zo ongelooflijk veel informatie vergaren. Op iedere vraag is wel een antwoord te vinden, zo niet, stel hem en je krijgt snel reactie op het gevraagde. Door al die ervaringen te lezen word ik misschien iets te veel overspoeld met informatie en krijgt het brein teveel informatie. Tot nu toe is het goed te handelen.

Ik heb het voordeel dat ik kan vergelijken omdat ik lang vóór het internet al eens in een transgender traject heb gezeten. Toen was de te krijgen informatie zo summier en stond je er vaak alleen voor en waren de dingen gewoon anders.

Zo ging ik tijdens mijn eerste Real-life-test als man naar Parkpop omdat ik niet in die enorme rij wilde staan om te kunnen plassen. (Iets wat mij zeker niet gelukt was met mij blaasproblemen). Destijds had je dus de keuze tussen een natte broek of je ding te gebruiken voor die vieze plaspalen. Nu kan je dat als vrouw ook met zo’n handig plastuitje en valt het niet op dat jouw tuitje nog aan je lijf vast zit. (Al heb ik nog nooit een vrouw bij zo’n paal zien staan). Ook zijn de Tena-lady’s nu zo dun dat deze moeiteloos en onzichtbaar gedragen kun worden……. het zal je maar bezig houden :).

Destijds was ik conducteur bij de NS en ging moeiteloos over naar conductrice. Het was alleen de kleding die de vrouw maakte. Nu ben ik meewerkend aannemer in de bouw en gaat dat niet meer op. Er is geen specifieke kledinglijn voor vrouwelijke bouwvakkers. Dus hoe ga je je als nieuwe vrouw presenteren in de bouw? Ik denk nu dus van niet! Ik zie geen obstakels maar zie ook geen mogelijkheden daartoe. Een pruik gaat gewoon niet omdat dit te riskant is en veel te snel vies zou worden. Ook loopt mijn bedrijf goed en heb ik passie met mijn werk, waarom zou ik dit op moeten geven? Natuurlijk zijn er nu gelukkig steeds meer vrouwen op de werkvloer maar die zijn uit en thuis toch hetzelfde. Ik zal als Rianne acquisitie doen, klanten bezoeken en mijn naam gebruiken in de web-site. Maar dan wel het werk verrichten in een uitvoering waar de mannelijke trekken niet te camoufleren zijn. Terecht een dingetje om even bij stil te staan.

Ik hoop maar dat t.z.t. het internet antwoord op dit soort vragen geeft want als de tijd daar is dat ik 100% Rianne mag zijn wil ik niet van twee walletjes moeten” eten. Alle advies is welkom en kan mijn lijst met dingen die mij bezig houden verkleinen.

2 Comments on “Van twee walletjes eten

  1. Ook al zou je het willen, denk niet dat je het vol zal kunnen houden van ‘twee walletjes’ te moeten eten. Je vindt vast wel een oplossing. Ik denk vooral door bepaalde vrouwelijke kenmerken te benadrukken en ja, dan geen pruik, maar misschien wel een ander soort hoofdversiering (sjaal of hoofddoekje of iets dergelijks) die ook onder een helm gedragen kan worden.

    • Hoi Rick, ik denk dat je gelijk hebt. Tijdens het troost shoppen met mijn dochter (zij heeft een Her) heb ik mij gisteren een klein beetje kunnen oriënteren op de mogelijkheden voor hoofdbedekkingen. Het is nog lang niet zo ver, maar toch. Het gaat sneller als ik denk. Gelukkig draag ik nooit een helm op het werk :), dus dat scheelt.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: