Pijnlijke spaarpunten

Bij diverse groothandels krijg je spaarpunten, waar je mooie cadeautjes van kunt “kopen”. Doorgaans gaan die gespaarde puntjes op aan verjaardagen en noodzakelijke huishoudelijke apparatuur. Maar nu even niet….. Ik heb voor mijzelf een epileer apparaat uitgezocht, eentje waarmee je in bad kunt, dat zou minder pijnlijk zijn!

De aanschaf heb ik gedaan omdat ik hoop mij uiteindelijk minder hoef te scheren want mijn haar groeit weelderig op plekken waar je als vrouw niet blij van word. Behalve op mijn hoofd, er groeit nog meer haar op een glasplaat! (Natuurlijk zou definitief ontharen met een laser het allermooiste zijn maar dat is domweg voor de doorsnee mens te kostbaar).

Dus ging ik gisteren vol verwachting aan de slag. Een warm badje werd door Saskia voorbereid en met heerlijk geurende olie tot een wel riekend geheel getoverd. Zoals de instructies zeiden, eerst 5 minuutjes weken en toen …….. auw, auw, auw! Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Het duurde zeker 40 minuten, 40 minuten kwelling tot ik dacht helemaal haarloos te zijn op benen en armen. En zelfs één borst! (De tweede was door de intensiteit niet haalbaar meer). Daarna de “geplukte” delen met een verkoelende en helende crème ingesmeerd en de pijn en jeuk verdween direct. Even later zag ik er uit als een verrotte sinaasappel, verrot omdat bruin nu eenmaal mijn huidskleur is en de bobbeltjes van de geïrriteerde huid.

De volgende ochtend bleek ik minder haarloos als gehoopt. (Ik mocht wel uit de fruitschaal stappen omdat de sinaasappelhuid verdwenen was).  Dan maar de overgebleven haren cold turkey, zonder het lekkere badje. Ik heb dit lekker in het zonnetje op het terras gedaan. Dit ging goed en was minder pijnlijk omdat het grootste deel al weg was. De laatste stukjes waar ik slecht bij kon komen, de achterkant van mijn bovenbenen en de overgang naar de billen, heeft Saskia gedaan. Daar zaten helaas nog flinke bossen tussen! Nee hoor Sas, het doet echt geen pijn!! 😉

Het uiteindelijke resultaat is verbluffend mooi. Mijn huid is nu mooi egaal en de zwarte spikkels van afgeschoren haren zijn helemaal weg. Wel zie je nog her en der ingegroeide haren zitten. Niet ontstoken, op sommige na, maar die net onder een dun laagje huid liggen. Volgens de instructies zullen die de volgende keer, na gebruik van het meegeleverde scrub opzetstuk, ook voor een groot deel verdwijnen.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: