Kopp kind 2


Het labeltje kopp kind had mij meer geraakt dan ik dacht en het was verstandiger geweest als ik eerst wat informatie had ingewonnen voordat ik het mij zo van slag maakte. Na een uitgebreide speurtocht op internet kwam ik tot de conclusie dat kopp kind wel degelijk bij mij past maar dan in een verwerkt verleden. Alle kenmerken van het kopp kind zijn waren van toepassing voor mij, heel herkenbaar allemaal. Ieder stukje kenmerk heb ik de afgelopen weken uitgeplozen en naar mijzelf geprojecteerd. Ik realiseerde mij dat elk begrip ooit van toepassing was op mij. Ooit, want na mijn eerste poging om vrouw te worden heb ik in de donkere dagen daarna afgerekend met dit verleden.

Gisteren had ik weer een cessie bij de psychologe en kwam ik zelf op het kopp kind zijn terug. Ik vertelde haar alles in mijzelf te herkennen en dat ik daarmee heb afgerekend. De reactie was positief en zij stelde alleen maar vast dat het verleden mij nog boos maakt. ( Voor het onderzoek spitten wij nu mijn levensverhaal in kleine stukjes door). Zij ziet een boze blik als er in mijn verhaal een negatieve passage staat. Maar dat is een logische reactie want het zou ongezond zijn als het je niets meer deed. Het heeft mij goed gedaan door het te uiten en er geen halszaak van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.