Ex-collega

Zij: “Ik vond Rianne vroeger een fijn en open persoon. Toen jij van de één op de andere dag, zonder enige uitleg, weer als man op de werkvloer verscheen ben ik afgehaakt, want die persoon was niet echt”.     Ik:”Mag ik jou dan een geheim verklappen? Als het goed is komt Rianne weer terug!”.

Afgelopen week kwam ik door mijn werk in contact met een oud collega, die mij 20 jaar geleden door dik en dun heeft gesteund op de werkvloer, in een door haantjes gecontroleerd bedrijf. Het was toen niet makkelijk om als vrouw  je hoofd boven water te houden in een bedrijf dat hoofdzakelijk een mannen cultuur kent. (Ik kan mij nog herinneren dat het nieuws was dat er een vrouw conductrice werd). Laat staan dat er een man in deze cultuur opstaat die transformeert naar een vrouw. In die tijd was ik de 2e persoon binnen de NS. Het waren niet de openingszinnen toen wij elkaar weer tegenkwamen, dat zou niet al te vriendelijk zijn geweest. Het is mede dat mijn vrouw er bij was en ik tegen haar zei dat mijn ex-collega mij nog (de 1e keer) als Rianne heeft gekend.

Ik heb er destijds helemaal niet bij stil gestaan dat ik mensen heb gekwetst door zo’n ommezwaai terug te maken. Ik was alleen maar met mijzelf bezig. Dat ik mijzelf zo gemaakt presenteerde als man is nieuw voor mij en ook schokkend. Ik dacht dat ik het goed deed en het word steeds duidelijker dat ik jaren een spelletje met mijzelf heb gespeeld. Het zal daardoor wel komen dat er nu zo positief op mijn persoontje word gereageerd. Tot nu toe vinden de meesten mij nu een stuk prettiger in de omgang, ook al weten zij niet wat er precies aan de hand is met mij.

Mijn ex-collega is blij voor mij dat ik deze stap nu zet, een welverdiende en noodzakelijke stap!

 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: