kopp kind 1


Mag een negatief verleden je blijven achtervolgen? Dat vraag ik mij nu wéér echt af. Elke keer als ik zichtbaar niet zwaar gewond en onder het bloed mij met een klacht bij een medisch specialist melde dan werd er steevast naar mijn verleden verwezen. Je zou alleen daarover al een blog kunnen maken. Het maakt mij zo moedeloos om jezelf te moeten weren tegen iets waar je je zo moeilijk tegen kunt verdedigen.

Bij mijn laatste bezoek aan de psychologe zijn we aan het bespreken van mijn levensverhaal begonnen. (Omdat ik zelf een redelijk en eerlijk open boek ben heb ik zo veel mogelijk opgeschreven, ook zaken waarvan ik dacht dat ze minder relevant zijn). Al snel moest ik weer in de verdediging over gebeurtenissen die langer dan 40 jaar geleden zijn gebeurt! Ik blijk onder het kopje “kopp kind” te vallen. Kinderen van ouders met een psychische aandoening. Tegenwoordig hebben ze daar goede therapieën voor! Joepie, maar wat moet ik daar mee?? Mijn verziekte verleden heeft mij lang geleden tot een onmogelijk, gefrustreerd, en naar persoon gemaakt. Daar heb ik heel hard aan gewerkt en mee afgerekend en leid al vele jaren een leven zoals het hoort en waarin het fijn is, ook voor mijn omgeving.

Kan ik dus niet mijzelf zijn omdat er in een ver verleden dingen zijn gebeurd die je ze nu onverwerkte kopp-kind-zorgen noemen? Er is werkelijk geen haar op mijn hoofd te vinden die zorgen heeft over een onverwerkt verleden. Dus in mijn ogen een oneerlijk gegeven om altijd maar weer een excuus te vinden dat een gevoel aan het verleden ligt.  Zo stopt een mishandeling dus eigenlijk nooit!! 

Een gedachte over “kopp kind 1

  1. Ik denk dat dit wel echt heel belangrijk is om terug te koppelen met je psychologe. Waarschijnlijk geen haar op haar hoofd die weet hoe jij dit alles ervaart! Ik denk zelfs dat een psycholoog hier ook van kan en wil leren, want hier ligt de essentie van wat jij nu wil en niet een ander! Eindelijk kom je voor jezelf op en ook al lijkt het lot volledig in de handen van derden te liggen, je hebt zelf de regie over je eigen leven! Ik maak mij wel echt zorgen dat alles zo diep wordt uitgespit, dit terwijl je dat allemaal hebt meegemaakt…. Ik vind het genoeg en welletjes want het maakt je moedeloos en dat moet je niet hebben nu je zover bent gekomen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.