Levensverhaal

Het is voor de behandeling noodzakelijk om je levensverhaal op papier te zetten en ik moest dat nu toch echt afronden om het onderzoek niet te vertragen. Nu heb ik niet zo’n haast, ahum, maar mijzelf vertragen is niet zo handig. Eergisteren heb ik eindelijk op de verzendknop durven drukken en weg waren de 20 kantjes. 

De opdracht was om je levensverhaal op maximaal 26 A-4tjes op te schrijven. (Ik hoop maar dat de psychologe getypte Word-pagina’s ook accepteert want ik schrijf bijna niet meer en dat terwijl ik dat vroeger zo graag deed. Schrijven met een caligraveerpen vond ik geweldig om te doen en voor Sinterklaas schreef ik voor veel vrienden en familie de gedichten. Ik heb er een redelijk mooi handschrift aan over gehouden). Maar typ maar eens 26 pagina’s vol. Ik heb er best lang tegenaan zitten hikken en durfde geen hulp te vragen aan de man die ik in “mythologische ontmoeting” leerde kennen, want het is zijn vak om levensverhalen te maken. Maar het zit er eindelijk in en de met bloed zweet en tranen opgestelde tekst was is in een flits verzonden. 

Ik vond het moeilijk, moeilijk om in een verwerk verleden te graven zonder het gebeuren invloed te geven op mijn gemoedsrust. Dit bleek onoverkoombaar maar typenderweg bleek ik er goed mee om te kunnen gaan. Het smaakte niet alleen naar meer, het haalde ook meer naar boven dan het lief was. Als je het dan wéér een keer doorleest ga je schrappen, veranderen en aanvullen met als resultaat dat je er achter komt dat 52 jaar niet in 26 pagina’s past Na de laatste correctie van een tijdje terug spookten er zoveel te wijzigen stukken tekst in mijn hoofd rond dat ik blind de pagina’s heb verzonden. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: