Ontkiemen

Mijn grootste hobby was modelbouw. Ik kon jaren bezig zijn met één diorama of een houten zeilschip. Tot dat ik door de reuma en het carpaal tunnelsyndroom niet meer met mijn hobby verder kon. Daarnaast had ik de tuin als uitlaatklep. Hier kan ik gelukkig nog uren bezig zijn en is mij niets te klein of te groot om het aan te pakken. Sinds mijn wedergeboorte en de komst van de Action stort mijn vrouwelijke ik zich rucksichlos (lees; rok-loos) in de tuin. Nu ging ik doorgaans voor strakke en neutrale kleuren zoals wit en antraciet maar daarin ben ik compleet veranderd. Dit jaar kon ik al goed beginnen omdat ik wat schilderwerk voor een vriendin (M) had gedaan en zij mij beloonde met bakken vol plantjes. Ik koos kleurrijke bloeiers, rood, roze, paars enz. Dit bleek een hele uitdaging om dat in mijn strakke tuin netjes en geordend een plek te geven. Daarnaast moest ik ook de als maar groeiende tuin prullaria van de Action een plek geven. (Heel gevaarlijk nu wij er een om de hoek hebben). Niet veel later lag ik op de stoep van de Lidl, zij hadden een bloemenmarkt en mijn karretje zat binnen 5 minuten helemaal vol en dat voor € 20,00. Ik ben trots op het resultaat geworden en mijn vrouw krijgt ook veel complimentjes dat zij de tuin zo mooi heeft gemaakt. “Je kunt de vrouwenhand zo goed herkennen in deze tuin”. Ik laat het maar zo, het is al zo’n groot compliment!

Ik werd ook gegrepen door het AH verzamelvirus en had binnen no time de hele moestuin compleet. Zaaien, water geven, water geven, water geven, hu….. dan maar overzetten in een broeikastje (van de Action). Maar er gebeurd nog steeds niets. Toen ik gisteren even mijn mouwen opstroopte zag ik dat de netjes geschoren haren op mijn arm zich beter ontkiemen als die van de AH. Van het één wil ik af terwijl ik met smart op het andere zit te wachten.  En ik weet niet eens wat ik wel zou moeten doen als al die prei en wortelen het wel zouden gaan doen want ik heb niet eens één vierkante centimeter vrije grond in mijn tuin. Die bestaat uit (veel)rotsen, water, kunststof vlonders, trommelstenen, schelpen en spoorstaven. Dus ik kan er verder niets mee en zal vriendin M er mee moeten verblijden, zij weet er als geboren boerin wel raad mee :).  Las je dat nu goed; spoorstaven? Ja, echt waar, in onze tuin ligt een heus spoorwegnet voor de Legotreinen van mijn zoontje en die van mij.

2011

2 Comments on “Ontkiemen

  1. Wat is het gezellig bij ons geworden. Zo vrolijk en fijn. Het barst van de vrouwelijkheid! Ik geniet er zo ontzettend van! Dat getuttel fruttel is zo heerlijk. Je bent een vlinder:) Het maakt mij blij joh! Hopelijk straks met rokje want dat staat je zo mooi!

    • Maar alleen als ik netjes zittend kan genieten van de tuin want in een rokje is getuttel-fruttel niet erg charmant.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: