Kingsize puzzelstukjes

Wie niet goed in zijn vel zit verzorgt zich ook niet goed. Of is het wellicht andersom?  In ieder geval was dat bij mij wel zo, ik zorgde niet goed voor mijn lichaam terwijl dat medisch gezien oh zo belangrijk was en nog steeds is. Het lichaam wat ik had was nou niet echt goed voor de agressieve reuma en meerdere ongemakken die op mijn pad kwamen. De laatste jaren moest ik mijn lichaam voortslepen bij alles wat ik deed en kon alleen nog gezinsuitjes met een rolstoel doen. Na slecht 1 kilometer lopen wilde mijn lijf niet meer. De werkvloer was een echte kwelling want na een zak cement te hebben getild moest ik bijna één uur bijkomen en bij twee zakken kon ik ‘s-middags naar huis. Ik kon er niet zijn voor mijn werk en erger nog, mijn gezin. In die lange periode heb ik mijn vrouw niet één keer horen zuchten en heeft zij geen onvertogen woord gezegd. Chapeau voor haar!! Ze maakte nooit een verwijt en probeerde mij op te vrolijken door te zeggen dat ik nog steeds mooi was. (En dat terwijl zij mijn damesmaten zag veranderen van 34-36 naar 48-50).

Maar in mijn ogen kon ik met zo’n lichaam ook niets meer aan wat nog een beetje charmant stond en ik was niet in staat serieus op zoek te gaan naar kleding die passend was, als ik het maar aan kon. Werkbroeken zakte van mijn kont en na even bretels te hebben geprobeerd schakelde ik over op overalls en het tuinpak-model, alles in maatje kingsize. En ik vind kingsize alleen maar lekker in hamburger vorm.

Toen ik in september van 2014 het roer moest omgooien wist ik nog niet wat mij te wachten stond, laat staan wat het met lichaam en geest zou doen. Nou, heel erg veel! Ik kreeg een heel ander leven, een veel positiever leven. Nu mijn lichaam en geest op één lijn zijn lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Dingen zijn niet meer moeizaam of pijnlijk en het is weer de normaalste zaak van de wereld om bijvoorbeeld je best te doen om op gezinsfoto’s te komen. Dat meed ik als de pest. Het afgelopen jaar heb ik twee keer aan een reclamecampagne mogen meewerken. Een met foto’s als “kingsize” bouwvakker en de ander in een reclamespot als schilder. Ik kan hierin zo duidelijk de verschillen van mijn eigen ik zien, mijn uitstraling is zooooooooooo anders! Het is weer leuk geworden om voor de spiegel te staan of om de weegschaal te trotseren. Maar vooral het gezinsleven kreeg een boost, ik ging weer de dingen doen die gewoon horen te zijn. Ik geef de crisis een deel de schuld van de problemen waar ons bouwbedrijf tegenaan liep maar ik besef mij nu al te goed dat uitstraling en inzet ook hard nodig is. Wat ons bedrijf overeind hield al die jaren was enkel en alleen de geleverde kwaliteit, die is nooit veranderd en misschien zelfs iets verbeterd. Maar nu ik energie voor 1000 heb en ik weer een goed uitziende en verzorgde outfit draag kan ik momenteel het aangeleverde werk met moeite aan. Inmiddels is oud personeel weer voor ons aan het werk en is de agenda voor maanden gevuld. Ook heb ik weer zin in innovatie en ontwikkel geslaagd nieuwe projecten en service producten. ( Ik vraag mij af of er wellicht transgenders zijn die uit schaamte of wat dan ook bouwvakkers over de vloer mijden. Je weet maar nooit, toch? :).)

Ik realiseer mij dat de ondergang en opkomst van mijzelf, Rianne, daar een meer dan grote rol in speelt. Veel van het desastreuze gedag kwam daar vandaan. Iedere dag weer loop ik tegen dingen aan die mij beter af gaan als Rianne dan als mijn mannelijke vertolking. Het is moeilijk om die momenten makkelijk weer te geven maar ik ervaar gewoon dat er zo veel weerstand in mij zit als er maar iets, hoe klein dan ook, ik niet kan of mag doen vanuit mijn vrouwelijke visie.  Ik ervaar ieder moment van geestelijke en lichamelijke vrouwelijke dingen als een bevrijding. Om zaken met een vrouwelijke oog en verstand te mogen ervaren en uit te voeren is werkelijk een poort van warm licht waar je in loopt. Gisteren werd tijdens mijn ziektebed een mannelijke performance geëist en ontplofte ik zowat. Ik nam een verkoelende douche en zag een rokje van mijn vrouw liggen. Eerst dacht ik; niet doen want dit word een teleurstelling, maar het rokje ging zonder moeite  over mijn heupen en sloot in mijn taille alsof die van mij was.  Even daarna ontving ik nieuwe schoentjes van Van Haren en tezamen kwam ik weer tot mijzelf en kon de dag weer aan. Het is daarom ook wel een tweestrijd geworden want ik wilde het perse langzaamaan doen. Daar sta ik nog steeds achter want dit moet vanwege het leven waarin ik mij bevind. Soms zou ik mijn coming-out wel willen uitschreeuwen maar dat kan niet. Het zou wel heel erg helpen als de dierbaren om mij heen Rianne wat meer naar voren zouden halen maar dat is in dit stadium nog teveel gevraagd. Hoe zouden zij Rianne ervaren en de verschillen beleven van hetgeen ik was en hoe ik kan zijn?

Maar ik kan het liet laten even een collage bij te voegen :).

mei

2 Comments on “Kingsize puzzelstukjes

 1. Zucht… Het is best moeilijk om te lezen hoe enorm je hebt gestruggeld met je lichaam en geest. Ik zag verdriet in je ogen en wilde je troosten en je blij toveren. Ik zag nog steeds de schoonheid van jouw prachtige zijn. Maar nu je eindelijk aan jezelf toekomt, is het lastig dat het zo gestaag moet omdat inderdaad werk en andere dingetje het lastiger voor je maken. Ik hoop dat de personen die dit lezen je een extra steuntje kunnen bieden want wauw wat ben je uplifting spirit en een prachtige vrouw in de dop! Hihi en nu zonder dip:) Ik ben trots! Mooie outfit! Ik blijf het zeggen, die benen!!! Beautiful!!!

 2. lieve Rianne

  Zo ontzettend mooi om jou te zien opbloeien:)
  Idd verdrietig om te weten en te lezen hoe je geworsteld hebt maar zo fijn om te zien dat alles op zn plek gaat vallen nu:))
  prachige foto’s
  prachtige benen
  prachtige jij:))

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: