PMS dipje

Een man voelt een vrouw absoluut niet aan als zij zich ongemakkelijk voelt door de maandelijkse ongemakken, het enigste wat hij over het algemeen kan uitkramen is; “oh, is het wéér zover”. En dan het liefs met een ondertoon van heb ik jou daar en als afsluiter een diepe zucht erbij. Nou voelen zij zich al niet lekker en is het zeker niet handig om het dan te versterken. Mannen, er is geen enkele vrouw die zegt; “laat ik deze week maar eens ongesteld worden”. Het moet toch eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld zijn dat een man dat zonder enig woord of aanwijzing zou moeten herkennen. Niets is minder waar en daar komt geen verandering in, ook al woon je jaren achter dezelfde deur. Het ontgaat ze niet als het boodschappenwagentje weer volgeladen word met allerlei verbandmiddelen maar er is er geen een die zich bemoeid met hetgeen er te koop is. Het is toch een duidelijk signaal dat “het” er weer zit aan te komen want dan pas koop zij gericht een product, want laten wij eerlijk wezen, de meeste vrouwen kopen dit niet als het toevallig in de aanbieding is. Ik heb mijn vrouw daar in ieder geval nooit op kunnen betrappen. Ja, over andere zaken als bijvoorbeeld de luiers in de aanbieding zijn, dan hangen de uitgeknipte advertenties op het prikboord, wel eens zo’n knipsel gezien van maandverband? En dan als de man word gevraagd om even een pakje van het een of ander mee te nemen, mijn God, heb je wel eens gezien in wat voor bochten zij zich wringen om daar onderuit te komen? En als het dan niet anders kan, hoe ongemakkelijk zij dan voor de schappen met maandverband en tampons staan, het lijkt wel of zij dan iets besmettelijkst moeten kopen. En als het dan gebeurd is en het pak onder het krat bier is verstopt dan komt de onvermijdelijke passage bij de kassa. Er zijn dan meer zaken gekocht dan nodig om het pak maar ergens tussen te kunnen verstoppen. Maar ligt het alleen dan aan de man, nee ook vrouwen doen daar aan mee. Neem nou de kassière,  die het pak extra lang beet houd en de man vervolgens minuten lang aankijkt met een blik van “wat moet jij daar nu mee”? Alsof hij het voor zichzelf koopt!

Ik zit in de bijzondere positie dat mijn twee closs by vriendinnen elkaar afwisselen. Als de een zich weer happy gaat voelen duikt de ander in de pre-op. Omdat je er voor beiden wilt zijn vraagt dat soms even om kunst en vliegwerk want vrouwen kunnen nogal jaloers zijn! “Ach lieverd, laat ons maar even want ik probeer haar alleen maar te helpen naar een positieve flow”. Ik heb echt maar een van de twee als levenspartner en is de ander mijn dierbaarste vriendin, toch voel ik na al die tijd een vorm van onzekerheid die mijn inzien volkomen onterecht is maar iedere maand weer tot bloedens toe moet worden bestreden. En daar kom ik op een punt welke ik zelfs als aankomend vrouw niet begrijp, waarom snappen vrouwen elkaar niet in die periode? Je stapt er ongevraagd in of uit en moet dat toch juist helemaal kunnen aanvoelen? Ik denk zelf dat als de een in de euforie van het niet meer zijn zit, zij er juist even verschoond van wil zijn en alles door een roze bril ziet. Ze is vrolijk en wil fladderen in de wei, terwijl de ander wil cocoonen.

Ik ben reuze benieuwd naar de periode dat ik hormonen mag gaan gebruiken. Zal ik mijn dipje gelijkertijd hebben, dus twee keer in de maand, of juist tussen hun in. Dat beloofd dan wat, drie meiden, drie weken aaneengesloten één in een dip. Dan blijft er uitgerekend één week over om in de wei te huppelen, daar komen wij vast en zeker ook wel uit!

Nu heb ik afgelopen week mijn dipje gehad en stortte twee ongeruste vrouwen zich op mij. Ze snapten mij niet………( ik denk dat ik maar een Mirena neem). 

3 Comments on “PMS dipje

 1. Jeetje wat een inzicht. Je snapt oprecht hoe het allemaal werkt. Zoveel inzicht heb ik nog niet eens naar vrouwen toe. En ook echt niet naar mezelf toe. Ontzettend leuk geformuleerd! Ook echt heel herkenbaar. Yep, you are definately one of the girls!!!

 2. Wat een lief en leuk stukje:)
  En idd herkenbaar;).
  Ik zie jou stukje voor mezelf als nieuwe start in hormoonland;).
  Met idd begrip voor elkaar en juist lief zijn voor degene die aan het worstelen is met de PMS demonen.
  Gelukkig duurt het vaak maar even:)

  Gelukkig zijn het maar een paar dagen per maand

 3. Het hangt maar af van je persoon hoor, daat kom je nog achter. Het hormoonpleisters plakken gaat zo geleidelijk dat je in principe geen maandelijkse dipjes hebt. Dat zou je moeten simuleren met een week lang andere hormonen tot je nemen, en los van het feit dat dat geen onderdeel uitmaakt van de officiële hormoonbehandelingen, waarom zou je? Je mag best een keer een voordeeltje hebben ten opzichte van bio-vrouwen hoor, er zijn al genoeg nadelen zou ik zo zeggen. En we zijn allebei geen 40 meer, we komen zo langzamerhand op een leeftijd dat een biologische vrouw ook van de maandelijkse ongemakken af raakt. Ja, de overgang is ook geen pretje over het algemeen, maar die krijg je wèl. Maar dan in omgekeerde volgorde 😉

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: