Een mythologische ontmoeting

Vandaag waren wij bij de viering van het lustrum waarover ik eerder schreef in; .een mythologisch dilema’. De viering was geweldig en wij hebben genoten van hetgeen ons werd voorgeschoteld aan entertainment  en de perfecte organisatie. Het publiek was gemêleerd en veelzijdig. Niet raar op een bijeenkomst voor een hetero en LHBT groep.

Wij zaten tijdens het buffet aan tafel met 4 andere mannen. (Vrouwen dus in de minderheid). Ik zat naast een lieve knappe jonge man en raakte in gesprek. Toen zei uit het niets iemand aan tafel dat hij, de man waar ik mee in gesprek was, vroeger Rianne heette, toen werd het even stil…………….

(Het is overigens niet gewenst om zo openlijk ge-out te worden want hij is een hij en normaliter doe je zoiets niet. Maar ik begreep de situatie, de persoon die hem oute was goed op de hoogte van onze geschiedenis en mijn ontwikkelingen. Ik zei aan tafel niets over mijn plannen dus logisch hij ook niets over zijn verleden, dus moesten wij even wakker geschud worden 😃). 

Wij hadden heel wat te bespreken en hadden zoveel raakvlakken. In korte tijd is zoveel moois gedeeld, te veel om allemaal te benoemen. Ik gaf hem een dikke knuffel en als onhandige muts zorgde ik hierbij voor een vlek op zijn colbertje.  Hij wist niet hoe dit te behandelen maar ik wel!! (Ben het wel vergeten ook daadwerkelijk te doen. Dus als jij dit leest; “stuur de stomerijbon maar op”). Ik had kort geleden een opmerking gemaakt tijdens een intervieuw, dat ik niet begreep dat vrouwen zich transformeerde naar man. Dit snapte de interviewer niet, ik zou toch juist moeten begrijpen hoe het is om in een verkeerd lichaam te zitten? Ik begrijp dat maar al te goed maar voor mij is het hebben van een vrouwen lichaam een ultieme droom, net als hij droomde van een mannen lichaam. En hij dacht er net zo over. “Wie wil er nu een vrouw worden” zei hij letterlijk. Ben benieuw of andere transgenders dit gevoel kunnen beamen?

Tijdens ons gesprek haakte ook een wat oudere man in. Hij was op latere leeftijd uit de kast gekomen. Zijn zoon had vrij recent openbaar gemaakt verder te leven als vrouw. Hij had het steevast over “zijn dochter” en sprak over “haar” Wat ontzettend mooi en ontroerend. En nee, het outen van vader en dochter stond los van elkaar. Het is wel apart dat homosexualiteit en Genderdysforie bij meerdere in een gezin voorkomt. Ik had daar al eens iets over gelezen en zit zelf ook in zo’n situatie. Daar zal vast al onderzoek naar gedaan zijn.

Ik hoop hem nogmaals te ontmoeten want het is een geweldige toffe vent. En als ik hem dan knuffel zorg ik dat er geen sausjes in de buurt zijn.

One Comment on “Een mythologische ontmoeting

  1. Pingback: Het leven na de SRS, week 41 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: