De juf

Enkele dagen geleden zat ik aan tafel met een vroegere schooljuf van mijn oudste zoon. Omdat het met hem niet helemaal lekker gaat bespraken wij het een en ander. Zo kwam ook een jeugdvriendje ter sprake, waar hij nog steeds mee om gaat. Wij vinden dit vriendje een geweldig leuk opgedroogd joch, die afgelopen jaar uit de kast kwam. Heel erg knap op je 15e en op een school waar veel anti homo jongeren zitten. Hij trekt zich er weinig van aan en is lekker zichzelf. De juf noemde hem opeens een Transexueel. Zij, en een van haar collega’s, waren er van overtuigd dat hij een meisje zou worden. Ik kan dat een stukje begrijpen want hij was helemaal weg van vrouwelijke dingen en is heel erg zacht en lief. Door zijn jonge passie voor toneel hebben wij al vele jaren mogen genieten van allerlei woonkamer-uitvoering. Veelal uitgedost in meisjeskleding. Dat hij zo lief is heeft hij niet van een vreemde, dat heeft hij van zijn ouders die buitengewoon meegaand zijn. Beiden behoren tot onze vaste vrienden.  Juist omdat zij zo ruimdenkend en openstaan voor hun zoon denk ik niet dat hij een transgender is, dan had hij er op zeker mee gekomen. Hij is meer een heerlijk homootje in de dop, die zichzelf nog aan het ontdekken is.

Als ik terug kijk op mijn jeugd was er op geen enkele wijze ruimte om je te uiten zoals hij dat deed of doet.  (Beetje jaloers 🙂 ). Ja, met carnaval en verkleedfeestjes kon ik mijzelf zijn en met vriendinnetjes ruilden wij wel eens stiekem van kleren. Daar buiten was het een taboe. Ik heb echter wel een foto waarop ik als 4 jarige een jurkje draag. Ik wilde toen al niet als jongen op de foto. Gelukkig gaan ze daar nu anders mee op zodat een hoop leed word bespaard.

Ik wilde de juf nog zeggen dat een hoop transgenders juist heel goed verborgen houden wat zij daadwerkelijk zijn en vaak iedereen verbazen als zij uit de kast komen. Maar ik wilde geen slapende honden wakker maken. Zij is nog steeds juf van onze een-na-jongste en misschien later ook de jongste. Ik heb eens uitgerekend dat zij dan ruim 22 jaar de juf van onze kinderen zal zijn!! Ik hoop dat op haar school, met een christelijke grondslag, nog eens een transgendertje op staat. Wij zijn in ieder geval trots op het vriendje en onze begripvolle puberende zoon die hem niet heeft laten vallen en geen slecht woord heeft gezegd.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: