een mythologisch dilemma

Een vriend en vertrouwenspersoon vroeg mij vandaag of ik bereid was om te landelijke media (wellicht ook tv) te woord te staan. Zo stond het ook letterlijk in mijn messenger. Ik was er even door ontroerd maar ook kwam er een groot dilemma boven drijven. Ik zou dat moeten doen in de volle overtuiging van de mannelijke persoon.

Jaren geleden kwamen wij in een turbulente privé situatie terecht waar wij niet op eigen kracht uit konden komen. Hiervoor zochten wij destijds hulp bij een vereniging die zich inzet voor mensen in dezelfde situatie. Door hun hulp hebben wij alles weer op de rails ( ik heb wat met het spoor) gekregen en kreeg ons leven een fijne wending. Wij zijn de vereniging dan ook heel erg dankbaar. Zo dankbaar zelfs dat mijn vrouw ook een vertrouwenspersoon is geworden en wij heel open hebben meegewerkt aan de viering van het 45 jarige lustrum. Voor dit lustrum is een éénmalig drukwerk gemaakt waarin wij als succes story de spits afbijten. Het is voor de vereniging heel erg belangrijk om zo veel mogelijk publiciteit te krijgen, hierdoor kunnen zij nog meer mensen helpen, net als zij ons zo goed hebben geholpen. Ik zal later ook veel meer en opener zijn richting deze vereniging alleen kan ik dit vanwege privé redenen nu niet doen.

Ik bevind mij nu in een situatie waarin ik niet verder wil als man en dat voelt richting de vereniging zo dubbel want ik sta vierkant achter hun doelstelling en draag hun zoveel warms toe. Ik zou mij voor de media zeker goed kunnen weg zetten als man van. Maar vertel ik dan een leugen? Ik heb mijn gevoel gisteren gedeeld met onze vriend en vertrouwenspersoon. Hij heeft mij/ons gisteravond direct bezocht en er voor gezorgd dat ik het juiste antwoord kan geven. (En het was ook nog eens heel gezellig, ook omdat ik bij hem mijzelf kan zijn en hij ook gek is op bananenvlaai).

Het antwoord is heel simpel; het is niet belangrijk wat ik nu ben maar wat ik als ik als man heb ervaren bij de vereniging. Die ervaring, daar gaat het om, niet hoe ik het mij nu wil profileren. Hoe simpel kan het zijn.

Het antwoord aan onze vriend is dus ook een stukje ja geworden, voor de vereniging ben ik bereid om mee te werken aan een interview voor een magazine, krant of radio. De televisie sla ik over want verschijnen  op tv gaat mij te ver.

 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: