Schoonmoeders wenkbrauwen

Mijn schoonmoeder is in één woord een fantastisch mens. Eentje met een uitgesproken mening en een die best kritisch uit de hoek kan komen. Zij zou het liefst alles normaal en stabiel zien maar weet ook goed dat dit niet altijd gaat. Af en toe hoopt zij, door er niets over te zeggen, dat het overwaait.

Maar zij is ook de belichaming van een vrouw zoals alle vrouwen op een haar leeftijd zouden willen zijn. Zij komt echt letterlijk binnen. Altijd perfect verzorgd, charmant en beleeft, echt een verschijning die er mag wezen. Jeetje, een prille baby-boomer, maatje 36 en een mooie bos haar op het hoofd. En alles nog puur natuur terwijl zij een gewezen (bijna) buurvrouw van Robert Schoemacher was. Ik denk dat het komt doordat zij ooit KLM stewardess is geweest, in de tijd dat het kaf nog van het koren werd gescheiden. Nu zou ik zelfs nog aangenomen worden :). Maar ik denk ook wel dat de stewardessen destijds best een tikkeltje arrogant waren. (En dat ook niet meer kwijt raakte).

Kijkend naar de bouw van mijn schoonouders mogen hun dochters blij zijn met de genen van hun moeder! En dat maakt mij ook weer een happy bird.

Nu heeft zij vrij recent haar echtgenoot verloren aan die onverbiddelijke rot ziekte en kwam ik kort daarna op het idee om de draad van Rianne weer op te pakken, dus had ik haar maar even gespaard. Toen ik de moed bij elkaar had geraapt zei zij er niet zo veel over. Later in een gesprek met mijn vrouw vertelde zij haar dat het haar niet ontgaan was. Zij was trots op mijn enorme gewichtsafname maar had wel de bijkomende vervrouwelijking waargenomen. Af en toe kreeg ik wel een soort van netjes afwijzende opmerking over mijn wenkbrauwen en een blik naar mijn kleding die genoeg zei. Maar daarna weer over tot de orde van de dag. Dus een beetje wachtende op windkracht 12!

Maar gisteren begon zij heel lief en gemeend over mijn wenkbrauwen en kreeg ik wat tips over het vervrouwelijke daarvan. Wauw, dat was echt heel erg fijn. Ik had dit niet zo snel verwacht want het overlijden en de ongevraagde nare nasleep vreet aan haar. Dan zie ik zo’n dappere vrouw, die nooit haar schouders laat hangen of maar een klein bochtje in haar rug laat zien, wat een rots! Ik heb haar maar snel verblijd met een bos bloemen.

Weet je, mijn wenkbrauwen waren mij altijd al een doorn in het oog. Zeg maar wenkbrauw in het oog want als ik er niets mee deed dan zaten ze ook voor mijn ogen. Met een beetje fantasie en haarlak kon ik mijn kale schedel er mee bedekken. De wenkbrauwen van Brezjnev waren er niets bij. Maar het gaf mij ook een donkere boze blik, die soms bij een conflict wel uit kwam maar over het algemeen niet werkte.

Daarom plukte en scheerde ik ze al jaren. Ja, en nu worden zij goed verzorgd door mijn schoonzus en zijn het vrouwelijke boogjes. Ik zie mensen wel kijken, maar niemand zegt er iets van, op mijn schoonmoeder na dan. Misschien heeft zij wel gelijk als het iets rechter word uitgevoerd.

Gisteren waren het even de wenkbrauwen van mijn schoonmoeder!

2 Comments on “Schoonmoeders wenkbrauwen

  1. Ha, ja die wenkbrauwen dat zat haar echt oprecht heel erg dwars! Een hoop gepluk met de pincet! En een beetje scheermes, schaar, ach ach wat ben ik blij dat onze lieve schoonzus de beauty expert de fakkel heeft overgepakt. Het is een hele andere look. Echt heel vrouwelijk:) Ik vind echt alles mooi in dit hele prachtige proces van eindelijk alles vrouw:) Maar ook dankbaar voor positieve en oprecht goedbedoelde feedback van best kritische mams! Stoer omdat mijn moeder in het begin echt even geen raad wist met het gegeven dat haar schoonzoon eigenlijk al die jaren in een verkeerd lijf zit en nu ziet hoe ontzettend gelukkig ik er mee ben dat degene van wie ik het allermeest houd, nu ook een kans op geluk krijgt! Ja, ze kijkt kritisch maar zeker ook liefdevol, mijn moeder.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: