Schoon-zussen

Ik heb in totaal vier zussen en drie schoonzussen. Bijna net zo als iedereen, maar bij mij toch even anders. Ik heb ook één broer maar hij komt later aan bod. En nee, een van de schoonzussen komt niet van zijn zijde. En ook mijn vrouw heeft maar één zus. Het is nu al een raadsel dat voor mij ook heel verwarrend is om uit te leggen.

Een  vervolg hierop is dat drie van de zussen “half” zijn en één adoptief! Volgen jullie het nog.

Allereerst ben ik opgegroeid met mijn adoptief zusje die 4 jaar jonger is als ik. Met haar heb ik al jaren geen contact meer. De band was al niet zo goed, mede door mijn gedrag in mijn jeugd. Ik heb haar erg slecht behandeld en kan dat helaas niet meer terugdraaien. Ook zijn er bij mij zaken komen bovendrijven die ik niet kan plaatsen en verdrongen heb, zaken ten aanzien van het gedrag van derden naar haar toe.

Mijn vrouw heeft één zusje, voor de privacy zal ik haar verder MF noemen. Ik heb haar mijn gevoelens en voornemens via het sociaal medium verteld. Natuurlijk kon dat anders en was er een reden om het zo te doen maar zij vond het absoluut niet vervelend en daar gaat het toch om. Haar reactie was lief en meegaand en zij wil ons in alles steunen. Natuurlijk heeft zij haar zorgen over de kinderen en haar grote zus. kortom een schoonzus uit duizenden.

Dan heb ik drie “half” zussen van mijn biologische moeder. Ik heb hun eind jaren 80 leren kennen. (Dit naar aanleiding van het overlijden van mijn (adoptief) vader en de biologische vader). Een van hen is ouder dan ik en heb een goede band met haar. Voor het gemak genaamd SK. Helaas woont zij erg ver weg, op een plek waar ze veel frietekes eten. Reeds op jonge leeftijd wist ik van haar bestaan af omdat mijn adoptieouders hierover verteld hadden. Al hoewel zij op de hoogte is gebracht door een van mijn andere zussen heb ik haar reactie nog niet gehoord. Niet dat ik haar niet gesproken heb maar het kwam niet aan bod. Mogelijk waren wij op dat moment hier niet toe in staat. Zij heeft mij in het eerdere proces heel erg veel bijgestaan en door haar beroep als schoonheidsspecialiste met een eigen praktijk regelmatig onderhanden genomen. Ik houd van elke zus evenveel maar heb toch iets speciaals met haar, ik denk omdat zij de oudste (en verstandigste is :). Dan komt PK, mijn één-na-jongste zusje. Met haar had ik het allereerste contact na het overlijden van mijn vader. Met een zwaar Limburgs accent deelde zij mij mee mijn zus te zijn. Kort na onze eerste kennismaking verliet zij het Limburgse om bij mij in Den Haag te komen wonen. Ook nu ik al jaren geleden Den Haag heb verlaten woont zij nog steeds in de buurt. Haar zie ik dan ook het meeste van alle drie. Nu zelfs meer dan ooit omdat haar vrouw (Hé, daar is de tweede schoonzus 🙂 ) mij twee-wekelijks een heerlijke onderhoudsbeurt geeft. Ook zij heeft een eigen schoonheidssalon! Ik had het niet beter kunnen treffen en het mag duidelijk zijn dat zij volledig op de hoogte zijn.                                                                             Als laatste in de rij is mijn jongste zus NK. Met haar heb ik de afgelopen jaren gelukkig een betere band opgebouwd en hebben regelmatig contact via Facebook.  Het is een lieve meid die zeker te weten ook achter mijn beslissing zal staan en dat kan ik ook van haar vrouw zeggen. (En daar is dan ook schoonzus nummer drie).

Als je het nog kan volgen dan snap je wel dat de genen en het oestrogeen van mijn biologische moeder wat door elkaar gehusseld waren toen wij werden geboren. Alleen mijn oudste zus SK is netjes volgens het boekje samen met een man, dus ik heb ook één zwager.

2 Comments on “Schoon-zussen

  1. Dat heb je weer leuk omschreven, sis! Je mag mijn naam wel noemen hoor!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: